La UMP guanya a Catalunya Nord però no assoleix tants diputats com s’esperava

VilaWeb
Redacció
17.06.2007 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La UMP de Sarkozy ha guanyat les eleccions legislatives amb comoditat, però no ha aconseguit tants diputats com s’esperava. A Catalunya Nord, els candidats de la UMP han guanyat a totes quatre circumscripcions electorals. François Calvet, amb un 51,94% dels vots; Jacqueline Irles, amb un 50,25%; Arlette Franco, amb un 59,78%; i Daniel Mach, amb un 56,98%.Els primers sondatges a peu d’urna, publicats després de tancar els col·legis electorals, indiquen que la UMP de Sarkozy ha guanyat les legislatives de França amb una majoria àmplia, però no tant com indicaven les enquestes. Segons els sondatges doncs, la UMP obté de 310 a 330 diputats i el Partit Socialista, de 195 a 210. D’una altra banda, l’abstenció ha marcat també aquesta segona tanda de les legislatives, i ha arribat al 39,4%, molt a la vora del 39,56% de la primera tanda.

Comptant, a més de la UMP, els partits que donen suport a Sarkozy, les dretes poden aconseguir entre 341 i 357 escons dels 577 de la cambra de diputats francesa. Les esquerres poden assolir de 218 a 233 escons, força més que no esperaven.

Recordem que avui sols s’ha votat allà on cap candidat no havia atès, diumenge passat, el cinquanta per cent dels vots. És a dir, la disputa de la jornada d’avui es dirimia entre els dos candidats més votats de la primera tanda, que no van arribar a la meitat dels vots però que van superar el 12’5%. A la majoria de circumscripcions franceses, el duel era entre la UMP de Nicolas Sarkozy, que va obtenir una clara victòria a la primera tanda, i el Partit Socialista.

Enllaços
Resultats a l’estat francès.
Resultats a Catalunya Nord.
VilaWeb Catalunya Nord: Tots els diputats són UMP.
Edició Catalunya Nord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any