Els empresaris castellonencs critiquen el retard de l’arribada del TGV

  • Demanen que el corredor Castelló-Tarragona es declari prioritari

VilaWeb
Redacció
12.06.2007 - 07:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Confederació Empresarial Castellonenca (CEC) ha posat el crit al cel en saber que el Ministeri de Foment no té previst construir el tram del TGV entre Castelló i Tarragona fins l’any 2012. El seu secretari general, Rafael Montero, ha dit que retardar aquest tram fins aquesta data tan llunyana ‘és una barbaritat, perquè d’ell depèn tot el corredor mediterrani, i a hores d’ara es troba a prop de la saturació’.I recorda també la necessitat d’un doble corredor: un per a transport de viatgers i adaptat a les necessitats del TGV, i l’altre per al transport de mercaderies.

Quant a les reaccions polítiques, el diputat electe del Bloc, Josep Maria Pañella, considera inacceptable i intolerable aquest retard. El senador per Castelló del PP, Juan José Ortiz, també ha lamentat que el ministeri no consideri aquest tram com a prioritari, i ha dit que demanarà al govern espanyol que n’acceleri la construcció.

La patronal de Catalunya, també en contra

Ahir mateix, el president de la patronal catalana Foment del Treball, Joan Rosell, va dir que és incomprensible que el pas del TGV pel centre de Barcelona acumuli un nou retard de tres anys, això és, fins al 2012, quinze anys més tard del previst. Per això va emplaçar a passar comptes als gestors incompetents.

Enllaços
Edició Castelló de la Plana: Els empresaris consideren ‘una barbaritat’ que Foment retarde l’AVE fins el 2012.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any