Ernest Folch deixa la presidència de la Setmana del Llibre en Català

  • La ubicació a la Plaça Catalunya continua pendent de negociació

VilaWeb
Redacció
11.06.2007 - 17:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editor Ernest Folch ha deixat la presidència de la Setmana del Llibre en Català, que va assumir l’any 2005. Ha estat aquest matí (dia 11) durant una reunió de la comissió organitzadora. Folch, preguntat per VilaWeb, ha explicat que vol dedicar-se completament al seu projecte editorial, Ara, i perquè creu positiu que hi hagi un relleu. Folch deixa la presidència sense tancar la negociació amb l’Ajuntament per mantenir la Plaça Catalunya com a emplaçament de la Setmana.El proper dilluns 18 de juny els membres de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català es tornaran a reunir per elegir nou president, que sortirà d’algun d’aquests representants. La comissió és formada per dos representants del gremi d’editors (Manuel Sanglas i Leopold Blume), dos de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (Montse Ayats i, fins ara, Ernest Folch), dos del Gremi de Llibreters (Dora Julián i Ester Riera) i dos del Gremi de distribuïdors (Ana Cristina Beneyto i Xavier Alonso Estrada).

Durant la presidència d’Ernest Folch, la Setmana del Llibre en Català ha pres un rumb nou, amb el canvi d’emplaçament a la Plaça Catalunya (durant molts anys va estar a les drassanes de Barcelona), que ha suposat un augment espectacular de públic i de vendes; amb la incorporació a la comissió organitzadora del Gremi de llibreters; i amb la participació d’unes dues-centes llibreries d’arreu de Catalunya, promocionant l’esdeveniment i organitzant activitats coincidint amb la Setmana.

Enguany la Setmana del Llibre en Català va celebrar al març la vint-i-cinquena edició, amb rècord de públic i de vendes. El balanç dels organitzadors va ser del tot positiu i Ernest Folch parlava de consolidació. Però pocs dies després el mateix Folch denunciava que l’Ajuntament de Barcelona podria denegar el permís per la utilització de la Plaça Catalunya de cara a l’any vinent. L’editor va arribar a dir que la comissió organitzadora podria plantejar-se deixar Barcelona com a seu de la fira.

Folch ha dit a VilaWeb que el tema de la ubicació no és tancat encara, però que les converses amb l’ajuntament han avançat de forma positiva, que el consistori ja no és tan reticent i es mostra amb més bona disponibilitat. La ubicació definitiva de la Setmana per a l’any vinent hauria de quedar tacada abans de l’estiu, encara que la comissió organitzadora haurà d’esperar que sigui nomenat el nou regidor de districte per saber la posició definitiva de l’Ajuntament de Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any