Notícies

Dilluns  11.06.2007  14:26

Maragall formalitza la renúncia a presidir el PSC

El partit decidirà en el pròxim congrés si manté la figura de president

Men?ame
 

Pasqual Maragall ha formalitzat avui la renúncia com a president del PSC en la reunió de la direcció del partit, segons que ha explicat el portaveu Miquel Iceta. Ara Manuela de Madre assumirà algunes de les funcions de Maragall, fins que el pròxim congrés socialista decideixi si manté la figura de president o no. Maragall ja havia comunicat la voluntat de renunciar a la presidència del PSC en una 'Carta als amics', publicada a La Vanguardia el 30 de maig.

Maragall era president del PSC des de fa set anys i ara centrarà els esforços en la constitució del Partit Demòcrata Europeu, un nou projecte pel qual ja s'han interessat Romano Prodi, François Bayrou, Francesco Rutelli i Josu Jon Imaz.

La renúncia de l'ex-president de la Generalitat al capdavant del PSC ve precedida pel malestar expressat per Maragall per com ha conclòs la reforma de l'estatut, per les desavinences amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i pel distanciament amb l'aparell de partit. Maragall avui ha participat en la reunió executiva del PSC, cosa que no feia des del 18 de desembre.