Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  11.06.2007  11:10

Els empresaris consideren "una barbaritat" que Foment retarde l'AVE fins el 2012.

La CEC exigeix que "el corredor Castelló-Tarragona siga declarat prioritari"

Men?ame
 

La Confederació Empresarial Castellonenca ha posat el crit al cel al saber que el ministeri de Foment no té previst afrontar el tram de l'AVE entre Castelló i Tarragona fins el 2012. El seu secretari general, Rafael Montero, ha declarat que "postposar aquest tram fins eixa data tan llunyana es una barbaritat, perquè d'ell depén tot el corredor mediterrani, i a hores d'ara es troba a la vora de la saturació".

Montero ha recordat també la necessitat d'un "doble corredor", l'un per al transport de viatgers i adaptat a les necessitatsde l'AVE, i l'altre d'ample europeu, per al transport de mercaderies, en la línia que defensa el lobbi europeu Fermed --del qual forma part la CEC--, de creació d'un gran eix ferroviari de mercaderies, que vaja des d'Algecires als països escandinaus. I recorda que l'exclusiu del tram Castelló- Tarragona pot provocar la pèrdua de fons europeus per a la seua construcció.


Pel que fa a les reaccions polítiques, si ahir ens fèiem ressó de les declaracions del diputat electe del BLOC, Josep Maria Pañella, que considerable "inacceptable" i "intolerable" aquest retard, ara la resposta a les previsions de Foment ha vingut des de les files del PP; el seu senador per Castelló, Juan José Ortiz, ha lamentat que el ministeri no considere aquest tram prioritari, s'ha mostrat pessimista sobre el fet "que tinguen previst afrontar-lo ni tan sols el 2012" i ha recordat la moció aprovada pel Senat, amb el vot del PP i CIU i l'oposició dels senadors socialistes, per tal d'accelerar la seua construcció. En aquest sentit, Ortiz ha assegurat que "exigirem al govern de Zapatero que acomplisca aquesta resolució del Senat". Per part socialista, cap dirigent castellonenc ha volgut fer declaracions sobre el tema.