Les obres del TGV al centre de Barcelona no estaran llestes fins al 2012, tres anys més tard del previst

  • Començaran a principis del 2008

VilaWeb
Redacció
08.06.2007 - 14:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministeri de Foment espanyol ha aprovat el projecte informatiu de les obres del TGV al centre de Barcelona i és previst que el consell de ministres n’autoritzi la licitació a mitjans de juliol. Si es compleix aquest termini, les obres començaran a principis de l’any que. Ara, el túnel que unirà les estacions de Sants i Sagrera no estarà en funcionament fins al 2012, perquè les administracions volen primar la seguretat més que no pas el calendari.En un principi el ministeri de Foment havia garantit que la connexió d’alta velocitat estaria en funcionament el 2009.

El traçat definitiu del túnel comença a l’estació de Sants; passa pel carrer Provença fins a l’altura de la Diagonal, on baixa pel carrer Mallorca fins a la Sagrera. Aquest recorregut, de 5,6 quilòmetres i que ja té el vist-i-plau del ministeri de Medi Ambient, no agrada ni als veïns de l’Eixample, agrupats en la Plataforma AVE pel Litoral, ni al patronat de la Sagrada Família, perquè el túnel passarà a tocar del temple de Gaudí. Per això, el patronat ha amenaçat de portar el projecte als tribunals si no es mofidica.

Amb tot, el secretari d’estat d’infrastructures, Víctor Morlán, ha dit que en les obres es primarà per sobre de tot la seguretat. Morlán ha deixat clar que el túnel no passarà per sota de cap immoble, sinó que transcorrerà per sota de la calçada. A més, al costat de la Sagrada Família, abans d’excavar el túnel es construirà un mur de formigó d’un metre i mig de diàmetre i de quaranta de profunditat. Aquesta barrera ha d’impedir que els moviments de terra afectin l’estructura del temple.

Enllaços
Web de la plataforma AVE pel Litoral.
Web sossagradafamilia.org, contrària al traçat actual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any