Batasuna qualifica de venjança l’ingrés a presó d’Otegi

  • El Suprem ha ratificat per unanimitat la sentència de quinze mesos dictada per l'Audiència nacional espanyola

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.06.2007 - 12:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Batasuna ha emès un comunicat en què qualifica de fet de màxima gravetat la detenció i empresonament del seu líder, Arnaldo Otegi, aquest migdia, i acusa el govern espanyol de donar via lliure a la repressió contra l’esquerra abertzale. Otegi ha estat detingut a Sant Sebastià quan es disposava a fer una conferència de premsa i l’han traslladat a la presó basca de Martutene. La detenció s’ha produït per ordre de l’Audiència nacional espanyola.L’Audiència ha actuat després que el Tribunal Suprem ha ratificat la sentència de quinze mesos de presó i set anys i tres mesos d’inhabilitació per un delicte d’enaltiment del terrorisme.

Aquest empresonament arriba dos dies després que ETA trenqués l’alto-el-foc de catorze mesos i de l’empresonament d’Iñaki de Juana Chaos. El jutge Baltasar Garzón ja havia prohibit Otegi de sortir de l’estat espanyol i assistir a unes jornades sobre processos de pau que es fan a Sud-àfrica.

Avui, l’advocada d’Otegi, Jone Goirizelaia, ha dit que estudia de presentar un recurs d’empara al Constitucional contra la decisió del Suprem, que ha qualificat de merament política i sense base jurídica. Per Goirizelaia, l’empresonament és un acte de venjança del govern espanyol. L’executiu de Zapatero s’ha limitat a dir que respecta la llei.

Enllaços
Comunicat de Batasuna.
Nota del Tribunal Suprem i Ordre de detenció d’Arnaldo Otegi (pdf).
Més informació a Berria, Gara, Diario Vasco, Deia i EITB24.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any