Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  07.06.2007  07:00

VilaWeb TV: L'Ou com Balla a Ca l'Ardiaca

Des d'avui es pot veure també a altres indrets de Barcelona i d'altres poblacions

Men?ame
 

Avui és la diada de Corpus, una festa ben antiga, i a molts indrets és costum de posar ous sobre els raig d'aigua dels brolladors perquè hi ballin. La tradició de l'Ou com Balla va començar el segle XVII a molts claustres, com el de la catedral de Barcelona, on la tradició és més arrelada: també es pot veure a altes indrets de la ciutat, com a Ca l'Ardiaca (vegeu aquest vídeo, amb imatges filmades avui), a les fonts de l'Ateneu Barcelonès i al museu Frederic Marés.

L'Ou com Balla als altres indrets

També és costum de fer ballar l'ou a Arenys de Munt, Cardona, Igualada, Lleida, Manresa, Sitges, Tarragona i Vic. A Barcelona, a més de la Catedral, es pot veure en alguns altres llocs, com ara a Ca l'Ardiaca, a les fonts de l'Ateneu Barcelonès i al museu Frederic Marés.

La processó del Convit a València

A València, a més, comença avui la celebració del Corpus. Ara, l'acte central, que és la processó del Convit, no es farà fins diumenge.

El Corpus a la Garriga

A la Garriga, l'acte central de la festa del Corpus serà diumenge, amb el parament de vint-i-tres catifes de flors.