De Juana torna a ingressar a la presó madrilenya d’Aranjuez

  • El govern espanyol prova de desvincular la situació del pres de l'anunci de trencament de la treva

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.06.2007 - 13:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El pres Iñaki de Juana Chaos ha arribat a un quart de set de la tarda a la presó madrilenya d’Aranjuez, procedent de l’hospital de Sant Sebastià on ha estat ingressat els últims mesos. De Juana ha rebut avui l’alta mèdica i ha estat traslladat amb una ambulància medicalitzada. Al centre penitenciari ha de complir els catorze mesos de condemna que encara li queden. Avui, el govern espanyol ha provat de desvincular el trasllat del pres del trencament de l’alto-el-foc d’ETA.El secretari d’Estat de Justícia espanyol, Julio Pérez Hernández, ha dit que una cosa i l’altra no tenien pas cap relació.

De Juana era ingressat a l’hospital des de l’1 de març per a recuperar-se de la vaga de fam de tres mesos que va protagonitzar a la presó com a mesura de protesta. Ahir el ministre de l’Interior espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ja va dir que De Juana no compliria la condemna a casa, i avui José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit que el seu executiu pren les decisions que considera més oportunes d’acord amb la llei. La decisió de traslladar De Juana a la presó l’ha pres la Direcció General d’Institucions Penitenciàries (organisme depenent del govern espanyol) i el jutge de vigilància penitenciària l’ha avalada.

Iñaki de Juana ha de complir un any i dos mesos de condemna per dos articles publicats al diari Gara.

Crida d’Ibarretxe

El lehendakari Juan José Ibarretxe s’ha referit avui al comunicat d’ETA de trencament de l’alto-el-foc. Ibarretxe ha reprovat l’anunci, ha dit que els bascos no poden rendir-se davant d’ETA i ha afegit que la violència de l’organització obstaculitza la presència de Batasuna a les institucions públiques.

Enllaços
Berria: De Juana Madrilera daramate poliziek, kartzelan sartzeko.
Gara: La Policía se lleva a Iñaki de Juana a una prisión fuera de Euskal Herria.
Notícia relacionada avui a VilaWeb: L’alto-el-foc d’ETA s’ha trencat a mitjanit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any