Neix el BBPV, el Banc de Bones Pràctiques de Vic

  • És un espai de consulta i difusió d'experiències per a la convivència desenvolupades a Vic

VilaWeb
Redacció
04.06.2007 - 21:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament de Vic en col·laboració amb les Universitats de Vic i l’Autònoma de Barcelona (Departament d’antropologia social i cultural), ha posat en marxa la creació d’un Banc de Bones Pràctiques, on es pretenen canalitzar i difondre les experiències per a la convivència desenvolupades a Vic des de diferents entitats i associacions. La idea és posar a disposició del conjunt de la ciutadania les experiències que han donat bons resultats.El Banc de Bones Pràctiques és un banc virtual que es concentrarà en una pàgina web on es penjaran les experiències seleccionades per tal de fer-les públiques i difondre-les. Tothom podrà consultar-les i aplicar-les a les seves entitats.

Segons que ha explicat Trini Noguer, de la regidoria de Benestar Social, les ‘bones pràctiques’ que es reuniran en aquest banc surten amb una etiqueta de qualitat: sota el segell de la UVic i l’ajuntament, cosa que ja d’entrada suposa un reconeixement a una feina ben feta. Entre altres, de moment ja formen part d’aquest fons projectes i entitats com ara el CAP del Remei, pels cursos d’acollida, Òmnium Cultural per la feina feta amb el voluntarietat lingüístic, l’OAR VIC i el Futbol base Vic-Remei pels projectes de joves entrenadors i voluntaris i pel torneig d’estiu d’equips de futbol de nens i famílies nouvingudes, la biblioteca Joan Triadú per la creació d’una secció d’acollida, els Habitatges Montseny per una feina de conscienciació feta porta a porta, etc.

Per anar ampliant els recursos d’aquest banc, l’organització planteja un concurs en el qual podran participar totes les entitats i/o organitzacions de la ciutat de Vic o aquelles que col·laborin en l’organització d’activitats i projectes a la ciutat. El Banc de Bones Pràctiques de Vic, aplegarà les propostes que desprès d’haver-se presentat al concurs hagin superat els criteris d’un comitè d’experts encarregat d’avaluar-les. Aquest comitè, que estarà format per membres de les tres institucions organitzadores, tindrà en compte que la bona pràctica demostri haver estat elaborada de forma consensuada per les diferents persones que hi participen, que siguin projectes innovadors, amb implicació ciutadana, factibles, viables i transferibles a altres organitzacions, liderats amb responsabilitat i ben planificats. A més, cal que potenciïn també l’ús del català com a element integrador al país d’acollida.

La presentació d’aquest nou servei s’ha fet aquest dilluns al migdia a la sala Sert de l’ajuntament i hi han intervingut l’alcalde en funcions, Jacint Codina, la rectora de la Universitat de Vic, Assumpta Fargas, la tècnica de la regidoria de Benestar social, Trini Noguer, i en representació de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jose Luis Molina.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any