La Federació Llull farà campanya perquè les televisions i ràdios que emeten en català arribin arreu del país

  • L'OCB, ACPV i Òmnium s'han reunit a Palma i han programat els actes conjunts per al proper curs

VilaWeb
Redacció
02.06.2007 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els presidents de les tres entitats que integren la Federació Llull, Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l’Obra Cultural Balear (OCB), s’han reunit durant dos dies a Palma per aprovar el calendari d’accions conjuntes per al curs 2007-08. El més destacat d’aquest calendari és una campanya per fer possible un autèntic espai de comunicació nacional, mitjançant l’intercanvi de les emissions de totes les televisions i ràdios públiques que emeten en català.Aquesta campanya implicarà entitats i institucions.

Guerra de Successió

El proper curs també començaran les activitats per commemorar els tres-cents anys de la Guerra de Successió, que va suposar la supressió de les principals institucions d’autogovern dels Països Catalans. La campanya d’actes per recordar la Guerra de Successió forma part de les iniciatives de recuperació de la memòria històrica i es presentarà de manera detallada el 6 d’octubre a Lleida, coincidint amb el tercer centenari de la defensa d’aquesta ciutat contra les tropes borbòniques. Per a aquesta campanya, la Federació Llull impulsarà un Comitè d’Honor.

La Federació també té previst de promourà viatges d’intercanvi entre els socis de les diferents entitats, amb l’objectiu de consolidar la formació i promoure el coneixement mutu entre els territoris de llengua catalana. Aquests intercanvis seran una manera de fer créixer la consciència d’unitat lingüística i cultural.

Durant la trobada també s’ha acordat que el president de la Federació per al proper any sigui Jaume Mateu, president de l’OCB (al mig a la foto). La presidència és rotativa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any