Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  29.05.2007  20:34

'Pedra de tartera' de Maria Barbal, èxit a Alemanya

És el tretzè llibre més venut en aquell país, segons el setmanari Der Spiegel

Men?ame
 

'Pedra de tartera' de Maria Barbal porta dues setmanes en la llista dels més venuts del setmanari alemany Der Spiegel. El volum a Alemanya l'ha publicat Transit, una editorial petita, i és traduïda per Heike Nottebaum. Aquest èxit a les portes de la Fira de Frankfurt es podria incrementar ja que l'11 de maig va elogiar el llibre l'escriptora Elke Heidenreich, conductora del programa televisiu de llibres 'Lesen!' (Llegir!). Els seus comentaris acostumen a tenir una repercusió favorable en les vendes.

'Pedra de tartera' es va publicar per primera vegada l'any 1985 i ara es troba en el catàleg de La Magrana.

Segons una nota enviada per l'editorial: 'Pedra de tartera' és un dels grans best-sellers de la literatura catalana. Des del 1985, no ha deixat mai de reeditar-se. Conxa, la protagonista, és la representant d´una generació de dones de poble dotades d´aquell secret orgull que les ha mantingut fermes en la tempestat del drama de la guerra civil espanyola. Originària de la comarca del Pallars, ella és pedra entre les pedres, el seu destí és desviat violentament fins a descarrilar rodolant en una Barcelona que li resulta desproporcionada. L´autora ho expressa amb aquest mots: 'A vint anys de la primera edició puc dir que és difícil que torni a escriure un text tan personal i, alhora, que tants lectors se´l facin seu. Me´l va inspirar una història verídica, un retall del nostre passat col·lectiu, que és o pot ser encara, per desgràcia, de tot arreu i de tot temps. Ara penso que aquest argument em va ser cedit perquè jo hi posés les paraules. Em sento profundament agraïda, tant a qui me´l va oferir com a qui el rep'.