Notícies

Dimecres  30.05.2007  16:41

L'esquerra manté la majoria al Consell d'Eivissa

Els vots dels residents a l'estranger en confirmen la victòria per una diferència de 37 vots

Men?ame
 

El recompte dels vots dels residents fora de l'estat a espanyol ha confirmat la victòria de la coalició PSOE - Eivissa pel Canvi al Consell d'Eivissa, que ha aconseguit trenta-set sufragis més que no pas el PP. La nit electoral els socialistes ja s'havien imposat als populars però el marge era tant estret (cinquanta-tres vots de diferència) que l'escrutini dels vots de l'estranger podia capgirar la majoria.

El fet que el Consell d'Eivissa quedi en mans de la coalició d'esquerres i que el Consell de Menorca també sigui progressista pot influir en la composició del nou govern balear, que és en mans d'Unió Mallorquina.

UM ha de decidir si dóna el govern de les Illes al PP o al bloc progressista. Uns i altres ja s'han declarat partidaris d'obrir converses i de cercar un pacte que inclogui el repartiment de poder al Parlament, al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma. Per exemple, el Bloc per Mallorca ha dit que el pacte s'havia de fonamentar en un programa basat en la cultura, en la llengua i en el finançament.