Eivissa pel Canvi aturarà la construcció d’autovies si arriba al govern

  • La plataforma es presenta a les eleccions en coalició amb els socialistes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.05.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El territori és la cosa més sagrada’, confessa Marian Suárez, candidata d’Eivissa pel Canvi al parlament balear i número tres de la coalició amb el PSOE. El grup va sorgir ara fa un any a iniciativa d’una colla d’independents que propugnaven un canvi de govern a Eivissa i a les Illes. Més tard van afegir-s’hi partits com Alternativa-Esquerra Unida-els Verds, Entesa Nacionalista i Ecologista i Esquerra Republicana de Catalunya.Si aconsegueixen de governar, Suárez afirma que aturaran el polèmic pla d’autovies de Matas (‘un projecte totalment insostenible’) i que revisaran els expedients de la gent expropiada. A tall d’exemple, el túnel de Sant Rafel no s’acabarà de construir, i es revisarà la ‘llançadora de Jesús’, una nova via d’entrada i sortida de la vila d’Eivissa. L’altra prioritat del partit és de millorar la situació de la llengua, menystinguda tots aquests quatre anys de govern del PP: ‘Caldrà normalitzar-la institucionalment i socialment’, afirma Suárez.

La candidata està convençuda que el canvi és possible, tant al govern com al Consell d’Eivissa: ‘Ho veig molt a prop, perquè així ho demana la gent.’ Suárez és professora d’història de l’institut de secundària de Santa Eulàlia i va ser directora d’Ocupació del govern progressista del 2001 al 2003; del 2001 al 2007 va ser secretària parlamentària d’Esquerra Unida-els Verds al parlament balear.

Per al Consell d’Eivissa el candidat del partit és Albert Prat, número tres de la coalició que presideix Xico Tarrés.

(Foto: una manifestació contra el pla d’autovies d’Eivissa.)

(VilaWeb publica cada dia una notícia sobre un partit sense representació parlamentària, que, per aquesta condició, té més difícil la difusió del seu ideari.)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any