NotÝcies

Dimartsá 22.05.2007á 13:57

La plataforma publicitÓria de Google, AdSense, ja funciona en catalÓ

╔s una de les mÚs potents que hi ha a internet

Men?ame
 

Google ha anunciat a travÚs d'un bloc oficial que la plataforma de publicitat contextual AdSense ja funciona en catalÓ. Tal com podeu veure a la part de sota de la pantalla si cliqueu qualsevol notÝcia de VilaWeb (foto), el programa AdSense ja Ús capaš de publicar anuncis publicitaris en catalÓ quan detecta aquest idioma a les webs que l'han contractat com a sistema de gestiˇ de la publicitat. Recordem que es tracta d'una de les plataformes publicitÓries mÚs potents d'internet.

Google AdSense va nÚixer el juny del 2003 i va ser tota una revoluciˇ, perquŔ publicava els anuncis en funciˇ del text de la web que es mostrava; identificava una sŔrie de paraules clau i mostrava anuncis que hi estiguessin relacionats. AixÝ, si un internauta veu anuncis relacionats amb la informaciˇ que llegeix, Ús mÚs fÓcil que s'hi interessi. D'entrada el sistema nomÚs funcionava en anglŔs per˛ a poc es va anar ampliant a d'altres idiomes i ara ha arribat al catalÓ. Tal com diu Arlene Lee al bloc oficial de Google, se senten satisfets de poder fer p˙blic que AdSense ja inclou anuncis en un idioma que es parla a parts d'Espanya, Franša i ItÓlia i Ús la llengua nacional d'Andorra.

Aquesta notÝcia Ús especialment destacada per a la xarxa en catalÓ, perquŔ posa a la disposiciˇ dels autors de webs un sistema publicitari en catalÓ que Ús un dels mÚs potents del mˇn i que pot ajudar a a finanšar-les.