Tres-cents concentrats demanen la llibertat dels detinguts en la baralla de Reus

  • El consistori reitera la versió oficial en un comunicat difós ahir al vespre

VilaWeb
Redacció
17.05.2007 - 07:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La baralla de dilluns entre alguns veïns i la policia local de Reus es va acabar amb tres detinguts, un d’aquests ferit de bala. Doncs bé, ahir a les vuit del vespre es va fer una concentració a la plaça del Mercadal de la capital del Baix Camp, convocada per amics i familiars dels detinguts per manifestar que discrepen de la versió oficial dels fets, reiterada per l’ajuntament ahir mateix al vespre en una declaració institucional.Els concentrats es van manifestar en silenci, amb pancartes que deien: ‘Detinguts: llibertat sense càrrecs’, ‘Reus: estem en bones mans’ o ‘Et podria passar a tu’. Una vegada dissolta la concentració, l’Ajuntament de Reus va convocar els mitjans de comunicació per fer una breu declaració institucional. El batlle, Lluís Miquel Pérez, va lamentar els fets i va esmentar els antecedents policíacs dels tres detinguts.

Els fets

Les versions d’uns i altres són ben dispars. Segons la policia, els detinguts es van avalotar i van plantar cara als agents. Després d’emmanillar un dels detinguts es va disparar la pistola d’un agent. Però hi ha testimonis que asseguren que cap detingut no va cometre cap delicte i que va ser la policia que va provar de dissoldre un grup de gent amb violència. També qüestionen que el tret fos accidental.

A la concentració d’ahir els convocants demanaven la llibertat dels tres detinguts sense càrrecs, que l’Ajuntament obrís una investigació i que el policia que disparà el tret fos foragitat del servei.

Enllaços
Comunicat d’amics i familiars dels detinguts.
Pobleviu: Lluís Miquel Perez, l’alcalde de Reus, reitera la versió oficial del tret accidental a un dels tres detinguts del Trapezi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any