Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  16.05.2007  06:00

Els afectats del Carmel es presenten a Barcelona, Castelldefels i Tàrrega

El programa del Partit Blau se centra en aspectes socials i en el control de l'obra pública

Men?ame
 

Barcelona, Castelldefels i Tarrega són els tres municipis on es presenta el Partit Blau (PB), format per afectats de la crisi del Carmel del 2005. El partit ha nascut com a resposta d'un grup de gent cansada de l'immobilisme de l'administració i de la manca de representació ciutadana. Les qüestions socials i el control de l'obra pública són dos dels pilars del programa electoral d'un partit que es presenta a les municipals per primera volta.

A Barcelona, per exemple, els dos fronts oberts són, de l'una banda, el problema del Carmel i, de l'altra, la línia del TGV. Quant al Carmel, Tomàs Garcia, president del Partit Blau, recorda que, més de dos anys després de l'ensorrada, encara hi ha botigues tancades i gent que no ha pogut tornar a casa. I això és, per ell, una mostra clara de la despreocupació amb què l'administració tracta els ciutadans. Quant al TGV, el Partit Blau abona la plataforma Ave pel Litoral, que propugna que el TGV passi pel litoral barceloní. A Castelldefels, en canvi, allò que priva és el contenciós amb l'aeroport pel soroll dels avions.

Tomàs Garcia explica que el perfil dels militants del partit és de gent compromesa amb les activitats ciutadanes, botigues, membres d'entitats veïnals... 'Gent que veu que les coses no funcionen com toca.' El PB va ser el primer partit que va demanar paperetes amb el sistema Braile per als cecs.

Primeres eleccions municipals

Aquestes són les primeres eleccions muncipals a què es presenta, però el Partit Blau ja va debutar a les eleccions al Parlament, per la circumscripció de Barcelona. Amb una campanya basada en l'acostament als ciutadans, fugint de les grans convocatòries, els blaus van aconseguir un miler de vots. En aquest debut a les municipals, que consideren un nou desafiament, esperen augmentar-ne el nombre.

Malgrat tot, Tomàs Garcia veu amb preocupació la gran abstenció, que creu que pot arribar al 45%.


(VilaWeb publica cada dia una notícia sobre un partit sense representació parlamentària, que, per aquesta condició, té més difícil la difusió del seu ideari.)