Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  31.07.2007  06:00

Ubuntu, un sistema operatiu diferent

VilaWeb TV explica en un vídeo com funciona i com s'instal·la a l'ordinador

Men?ame
 

Fa unes quantes setmanes va fer-se pública la versió 7.04 d'Ubuntu, una distribució del sistema operatiu GNU/Linux, famosa per la seva simplicitat, que el fa apte als usuaris novells. A més, es pot instal·lar directament en català sense paquets complementaris. En aquest vídeo, Enric Borràs explica com s'instal·la en un ordinador amb sistema operatiu Windows de tal manera que pugui conviure amb aquest.

Sobre Ubuntu

Ubuntu Linux designa una distribució de GNU/Linux desenvolupada a partir de Debian per desenes de programadors de tot el món. Darrere el projecte hi ha l'empresa Canonical, sostinguda pel multimilionari sud-africà (i segon turista espacial), Mark Shuttleworth. Ubuntu és programari lliure i gratuït. Qualsevol usuari pot copiar-ne el codi, modificar-lo i distribuir-lo. De fet, hi ha moltes versions derivades d'Ubuntu adaptades per a tasques específiques: creació multimèdia, ensenyament o seguretat informàtica, o dissenyades per a ordinadors ja una mica vells. Ubuntu ha tingut molt d'èxit en pocs anys perquè ha estat pensat, sobretot, per a usuaris domèstics sense experiència en GNU/Linux i és, per tant, de manipulació prou fàcil.