Testimonis de la baralla de Reus qüestionen la versió de la policia

  • Un agent fereix de bala un home mentre el deté

VilaWeb
Redacció
15.05.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una baralla entre un grup de veïns de Reus i els agents de la policia local, dilluns a la matinada, es va acabar amb tres detinguts, de divuit anys, trenta-vuit i quaranta-quatre. El més gran hagué de ser ingressat per una ferida de bala. Segons la versió de la policia, un dels agents va perdre la pistola quan intentava emmanillar el detingut i, quan la va agafar de nou i se la va enfundar, se li va disparar accidentalment. Però testimonis dels fets qüestionen aquesta versió i diuen que la reacció de la policia va ser desproporcionada.Segons la versió de la policia local els detinguts van atemptar contra els agents de l’autoritat i van cometre un robatori amb violència. En concret, pels volts de les dues de la matinada, la policia va rebre una trucada per aldarulls i desperfectes al mobiliari urbà. Quan va arribar a lloc, al passeig de Mata, es va encendre una baralla, que es va acabar amb dos agents ferits, i en la qual els concentrats van robar una emissora de ràdio de la guàrdia urbana.

Però uns testimonis dels fets han dit a VilaWeb que la versió de la policia era falsa. Segons ells, la baralla va començar quan els agents van voler dispersar, amb violència, un grup que feia una festa actuant; diuen que els detinguts no van agredir ningú i que els van arrestar quan marxaven cap a casa. També qüestionen que el tret que va ferir un dels detinguts fos accidental: diuen que els agents el van emmanillar, se li van asseure a sobre i després li van disparar un tret.

Per això familiars i amics d’aquests es concentraran, demà a les vuit del vespre, a la plaça del Mercadal de Reus per exigir la llibertat dels arrestats, l’obertura d’una investigació i la retirada del cos de policia de l’agent que va disparar el tret.

Enllaços
Comunicat d’amics i familiars dels detinguts.
Bloc Puig d’en Cama: Novetats del cas ‘Trapezi sagnant’.
Més informació a Pobleviu.cat, Indymedia Barcelona i Liberinfo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any