Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  13.05.2007  13:15

Batasuna demana el vot per ANB a les eleccions del 27-M

Men?ame
 

El portaveu de Batasuna Pernando Barrena ha demanat avui a la base social i electoral de l'esquerra abetzale que el 27 de maig voti Acció Nacionalista Basca a les eleccions municipals. Ho ha dit pocs dies després que el Tribunal Constitucional espanyol confirmés l'anul·lació de la meitat de les llistes que havia presentat. Avui mateix, El País publica una entrevista amb Cándido Conde Pumpido, que avisa de la probable il·legalització del partit si Batasuna li dona suport explícit.

Abans del pronunciament d'avui de Batasuna, doncs, Cándido Conde Pumpido va dir a l'entrevista d'El País el següent: 'La fiscalia estarà molt atenta a quin és el comportament dels líders més notoris de Batasuna durant la campanya electoral i després d'aquesta, tenint en compte que aquests dirigents han deixat clar que ANB no era la seva opció. Però si es manifesten de manera que ANB sigui la seva opció, naturalment aquest comportament podria ser un indici addicional per a la seva futura il·legalització, o fins i tot per a la suspensió per la via penal, que es pot fer en qualsevol moment, fins i tot abans de les eleccions del 27 de maig'.

Tot i amb això, Batasuna, mitjançant una conferència de premsa del portaveu de la formació, Pernando Barrena, ha ha dit que, tenint en compte l'anul·lació de totes les llistes d'Abertzale Sozialistak (AS), l'opció més clara ara era ANB: 'És un partit que, des que es va constituir, ha plantejat clarament el compromís de defensar el nostre país i lluitar pels drets nacionals; i ho ha fet amb la classe treballadora i des de la defensa dels ideals de l'esquerra i dels republicans', ha dit Barrena.