Julià de Jòdar, Ponç Pons i Francesc Serés, Premis Crítica Serra d’Or

  • També reconeixen la traducció de Vicent Alonso dels 'Assaigs' de Montaigne i la recerca d'August Rafanell, 'La il·lusió occitana'

VilaWeb
Redacció
10.05.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els XLI Premis Crítica Serra d’Or a obra publicada han estat per a la novel·la ‘El metall impur’ de Julià de Jòdar (Premi Sant Jordi 2005, Proa); per al poemari ‘Nura’ (Quaderns Crema) de Ponç Pons; per al recull de relats ‘La força de la gravetat’ (Quaderns Crema) de Francesc Serés; per a la traducció dels ‘Assaigs’ de Montaigne (Proa), obra de Vicent Alonso; per a ‘La il·lusió occitana’ (Quaderns Crema) d’August Rafanell. Els premis es van atorgar ahir al vespre a Barcelona.També hi ha hagut premi per a Francesco Ardolino per ‘Una literatura entre el dogma i l’heretgia. Les influències dantesques en l’obra de Joan Maragall’ (Cruïlla); per a Jaume Terradas per ‘Biografia del món. De l’origen de la vida al col·lapse ecològic’ (Columna); i per a Carlos Guzmán Moncada per ‘Un exilio horizontal. Pere Calders y México’ (El Colegio de Jalisco).

En l’apartat de teatre, han estat premiades l’obra ‘Hardcore videogames, una trilogia’, de Jordi Casanovas; l’espectacle teatral ‘J’arrive…!’, de Marta Carrasco; i el ‘Diccionari del teatre a les Illes Balears’ (Lleonard Muntaner/Publicacions de l’Abadia de Montserrat), dirigit per Joan Mas i Vives.

Els premis de literatura infantil i juvenil han estat per a ‘El nen gris’, text de Lluís Farré i il·lustració de Gustil (Cercle de Lectors); per a ‘M’ (Cruïlla), de Lolita Bosch; i per a ‘Cuinem junts’, d’Eulàlia Fargas (la Magrana).

Homenatge a Sarsanedas

Catorze són els premis Serra d’Or, tants com categories distribuïdes en els següents apartats: literatura i assaig, recerca, teatre i literatura infantil i juvenil. Dins de cada apartat, el jurat (format per cinc membres i per encàrrec de Serra d’Or) escull les obres més destacades de les publicades l’any anterior.

El jurat de l’apartat de Literatura i Assaig era format per Sebastià Alzamora, Àlex Broch, Lluïsa Julià, Vicenç Llorca i Marta Nadal. El de l’apartat de Recerca, per Jaume Aulet, Manuel Castellet, Joan B. Culla, Manuel Jorba i Santiago Riera i Tuèbols. El jurat de teatre, per Joan-Anton Benach, Àlex Broch, Joan Casas, Francesc Massip i Gonçal Pérez de Olaguer. El de Literatura infantil i juvenil, per Mònica Baró, Montse Ginesta, Teresa Mañà, Joan Portell i Núria Ventura.

Els assistents al sopar literari van rebre el llibre ‘Paraules per a unes imatges’, que recull els textos amb què durant molt de temps Jordi Sarsanedas va explicar breument les cobertes que Jordi Fornas anava creant per a Serra d’Or. Era una manera d’homenatjar l’escriptor i poeta, mort fa uns quants mesos, que va ser durant molts anys el cap de redacció de la revista.

Enllaços
Edició anterior dels premis: ‘Sánchez Piñol, Margarit, Palau i Fabre, Premis Crítica Serra d’Or 2006‘ i ‘Joan Margarit ‘esgarrapa’ durant els Premis Crítica Serra d’Or‘.
Més informació a VilaWeb Lletres.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any