Clos s’avé a donar quatre canals de TDT al govern valencià per resoldre el conflicte de TV3

VilaWeb
Redacció
08.05.2007 - 15:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Indústria espanyol, Joan Clos, s’ha compromès a atorgar un nou múltiplex de quatre canals de TDT a la Generalitat valenciana per a garantir les emissions de Televisió de Catalunya al País Valencià. Clos ha manifestat el seu compromís avui a la Comissió d’Indústria del Congrés dels Diputats, en resposta a les preguntes dels diputats Jordi Vilajoana (CiU), Agustí Cerdà (ERC) i Isaura Navarro (EU). En un hipotètic pacte de reciprocitat el Consell cediria tan sols dos canals a TV3.Cal tenir en compte que ara es poden veure al País Valencià els quatre canals de Televisió de Catalunya mercès a un múltiplex (és a dir, quatre canals) que emet per dues freqüències diferents: la 55 i la 47.

Per Clos, la solució de TV3 al País Valencià consisteix en un acord de reciprocitat entre els governs valencià i català. Per això ha dit que tots dos executius podien continuar negociant amb el compromís del govern espanyol d’atorgar un segon múltiplex a la Generalitat. Els grups de CiU, ERC i EU han demanat al ministre que actués en el conflicte, en lloc de limitar-se a fer de mitjancer.

Enllaços
Estudi de Manuel Ballbé i Ramon-Jordi Moles (UAB) que conclou que correspon al govern espanyol la competència per concedir llicències, inspeccionar i sancionar en l’àmbit de la TDT.
Arxiu de VilaWeb TV: Imatges de la protesta que va impedir el tancament de la Carrasqueta (26-4-07).
Arxiu de VilaWeb: No han passat (26-4-07).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any