El Consell de Mallorca atura les obres de So n’Espases

  • Exigeix que es nomeni un arqueòleg que supervisi el patrimoni

VilaWeb
Redacció
08.05.2007 - 07:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell de Mallorca ha decretat la suspensió temporal de les obres de construcció del nou hospital Son Dureta, als terrenys de So n’Espases, que impulsa el govern de Jaume Matas. Les denúncies per una presumpta destrucció de patrimoni arqueològic en són la causa, i la suspensió no s’aixecarà fins que l’executiu balear no nomeni un arqueòleg que redacti un informe i faci un seguiment de les obres, que es troben en la fase de moviment de terra.El 27 d’abril proppassat, el Consell ja va fer un requeriment a la Conselleria de Salut perquè nomenés un arqueòleg que informés de les troballes a la zona de Font de la Vila i a la d’en Baster. Així ho estableix la Llei de patrimoni, d’una banda, i les declaracions de bé d’interès cultural dels sistemes hidràulics que hi ha a la zona, de l’altra.

A partir d’ara, amb la suspensió temporal, el govern balear té tres mesos per solucionar les deficiències i requeriments. Si no ho fa i no atura les obres, el Consell haurà de fer-ho de manera forçosa i obrirà un expedient sancionador per infracció de patrimoni.

En l’àmbit polític

Tant el PSM com EU-EV van presentar una moció en ple del Consell d’ahir en què demanaven la paralització cautelar de les obres precisament perquè s’havien produït destrosses en el patrimoni arqueològic. El PSIB, per la seva banda, en un comunicat, va qualificar com a manca de responsabilitat el fet que no s’hagués nomenat encara un professional perquè seguís les obres de So n’Espases. Però la construcció també ha estat polèmica pel que fa a l’adjudicació de les obres.

De la seva banda, el govern de Jaume Matas ha dit que aquesta mesura era purament electoral, que compliria l’exigència del Consell i que ben aviat reprendrien les obres.

Enllaços
Diari de Balears: El Consell atura les obres a Son Espases per manca d’arqueòleg.
Diario de Mallorca: El Consell paraliza las obras de Son Espases y el Govern le acusa de electoralismo.
Web de la Plataforma Salvem la Real.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any