Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  02.05.2007  09:25

L'entrevista de Maragall amb L'Avenç ja es pot llegir íntegrament a internet

Men?ame
 

L'entrevista de Pasqual Maragall amb L'Avenç, que ha aixecat tanta polseguera, ja és disponible a la web de la revista. De la llarga entrevista (pdf), destaquen les crítiques de Maragall al president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, per haver-lo fet plegar perquè preferia José Montilla de president de la Generalitat. Maragall també diu sentir-se traït per Zapatero durant la reforma de l'estatut pel pacte amb Artur Mas.

A l'entrevista amb L'Avenç, Maragall explica dos moments especials en la relació amb el president espanyol: el primer, durant un consell nacional dels socialistes catalans, en què Zapatero fou convidat (el mes de febrer de 2006), quan ell i Montilla es van reunir per separat amb un grup d'empresaris catalans; el segon, arran de l'acord amb Artur Mas per tancar les desavinences amb l'estatut. Per tot això Maragall sosté que Zapatero ha passat de la ideologia federalista al felipisme, i se sent traït pel dirigent espanyol, especialment quant al procés estatutari.

Maragall també reconeix pressions del PSOE per respondre amb contundència a l'entrevista de Josep-Lluís Carod-Rovira amb membres d'ETA a Perpinyà. Una entrevista, recordem-ho, que va acabar amb el cessament de qui llavors era conseller en cap del govern català. Tot amb tot, afirma que no es penedeix d'aquella decisió.

Maragall va fer unes altres declaracions molt crítiques amb el procés de reforma de l'estatut en aquesta entrevista (pdf) amb el diari italià Europa.