Lliurats els premis Sant Jordi 2007

  • Dm. 29-4 (13.15); Catalunya-nord, Catalunya i Països Catalans; €uropa.

VilaWeb
Redacció
29.04.2007 - 12:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes 250 persones van assistir ahir dissabte al Convent de Sant Domènec, a la XVIIIena nit de Sant Jordi organitzada, com sempre, per Òmnium cultural Catalunya-nord que celebra el seu vintè aniversari. EL “guanyador de la nit” va ser el valencià Vicent Fausto que va guanyar dos premis: el Ramon Juncosa (de novel·la), amb el llibre “20 històries de desamor” i el premi de narració infantil, amb “la rebel·lió dels personatges dels contes”……

El premi de l’Institut Font Nova a la creació artística, va recaure en la nova revista literaria Mirmanda,que ha dedicat el seu primer exemplar al filòsof Joan Borrell (Tuïr, 1938 – París, 1992). El premi joves escriptors el varen guanyar dos estudiants de l’escola de secundària Comte Guifré, Maribel Touron i Remi Checa amb el llibre “6 carrer Polin Testory”. El premi Francesc Català de poesia el va guanyar Montserrat Butxaca Fernàndez pel poemari “Cartografia d’un naufragi”. I el premi de reportatge, el va guanyar el nostre cronista Enric Balaguer pel reportatge “Els Catalans Dragons: l’altre rugbi a Catalunya-nord”.

La nit, que va ser conduïda per Pere Manzanares, va començar amb el discurs d’inauguració de la presidenta d’Òmnium cultural Catalunya-nord, Maria Barcons, seguida per un parlament fet pel Senador-Batlle de Perpinyà Joan Pau Alduy que va anunciar la celebració de la Nit de Santa Llúcia del 2008 a Perpinyà. També van assistir, entre altres personalitats, Joan Manuel Tresserres, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, i el President del Conseil Général, Christian Bourquin, així com el president d’Òmnium cultural Jordi Porta. La vetllada va ser amenitzada per Jordi Barre, pel qual va demanar un homenatge en Pere Manzanares; i pel Taller del Conservatori de Musica de Perpinyà i la Companyia Ala Blanca.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any