VilaWeb TV: La pressió popular impedeix el tancament de TV3

  • Els manifestants no van deixar entrar el funcionari del govern i la guàrdia civil

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.04.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest de vídeo de VilaWeb TV mostra la concentració d’un grup de més de tres-centes persones, ahir al matí a la Carrasqueta (l’Alacantí), que va impedir que el govern valencià tanqués el repetidor de TV3. Els manifestants, sota una intensa pluges i fent sonar corns a la manera dels Maulets, van barrar el pas del funcionari del govern i dels agents de la guàrdia civil. Aquests, al final, van desistir de tancar el repetidor.Amb tot, el representant del govern va fer signar un document al president d’Acció Cultural, Eliseu Climent, i a l’advocatessa de l’entitat, Mercè Teodoro, en què assumeixen que s’ha impedit l’accés al centre emissor.

Polítics i personalitats

Al cim de la Carrasqueta hi van arribar els màxims dirigents de partits polítics valencians com Agustí Cerdà, diputat per Esquerra Republicana, el secretari general del Bloc Nacionalista, Enric Morera i el candidat de Compromís Lluís Torró, així com representants d’altres forces com Esquerra Unida, el PSPV o Els Verds, dirigents d’institucions culturals encapçalats per Eliseu Climent, sindicalistes, escriptors, músics, etcètera. Els van acompanyar unes tres-cents persones, algunes de les quals ja hi van arribar ahir, mogudes per la voluntat d’envoltar el repetidor i impedir que els representants del govern valencià encarregats de fer el precinte hi puguin accedir, com finalment va passar.

Acció Cultural ha qualificat els fets d’ahir de victòria de la llibertat d’expressió. Per part del govern valencià, l’única reacció ha estat la del portaveu Vicent Rambla, qui ha qualificat d’anarquia la concentració promoguda per Acció Cultural i ha criticat els partits de l’oposició per secundar-la.

L’anècdota de la jornada

L’anècdota a la Carrasqueta va tenir lloc quan Eliseu Climent va pujar al cotxe de la guàrdia civil per discutir la situació amb els agents, just després de l’intent fallit d’accedir al repetidor. Un d’ells va preguntar a Climent en espanyol: ‘Esto que estamos haciendo quiere decir que ya no veré más ‘Ventdelplà’?’.

Enllaços
Declaració (MP3): Eliseu Climent.
Declaració (MP3): Agustí Cerdà.
Declaració (MP3): Enric Morera.
VilaWeb TV: Vídeo de la concentració d’avui a la Carrasqueta.
Especial fotogràfic de la protesta.
Comunicat d’Acció Cultural del País Valencià.
Document de la Generalitat Valenciana que anunciava el tancament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any