Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  27.04.2007  06:00

Acció Cultural celebra la victòria de la llibertat d'expressió avui a la Carrasqueta

VilaWeb TV ofereix les imatges dels manifestants que han impedit que el govern valencià entrés al repetidor de TV3 · Fins i tot un dels guàrdies civils se sorprèn de la possibilitat de no veure més Ventdelplà

Men?ame
 

'Ha guanyat la llibertat d'expressió'. D'aquesta manera celebra Acció Cultural que la pressió popular hagi impedit el tancament del repetidor de TV3 a la Carrasqueta. Avui al matí, més de tres-cents participants, entre els quals representants polítics i culturals, s'han concentrat davant el repetidor i han impedit que hi accedís un funcionari, acompanyat d'agents de la guàrdia civil i de tècnics d'una empresa per forçar l'entrada. El president d'ACPV, Eliseu Climent, i l'advocadessa Mercè Teodoro, han parlat amb el funcionari, que ha desistit. Vegeu el vídeo de VilaWeb TV.

Ara, el funcionari els ha fet signar un document en què assumien que havien impedit l'accés al centre emissor.

Polítics i personalitats

Al cim de la Carrasqueta avui al matí hi havia els màxims dirigents de partits polítics valencians com Agustí Cerdà, diputat per Esquerra Republicana, el secretari general del Bloc Nacionalista, Enric Morera i el candidat de Compromís, Lluís Torró, a més de representants de forces com Esquerra Unida, el PSPV o els Verds, dirigents d'institucions culturals presidits per Eliseu Climent, sindicalistes, escriptors, músics, etcètera.

Els congregats, alguns dels quals ja s'hi van apostar ahir, han envoltat el repetidor per impedir que els representants del govern valencià encarregats de fer el precinte hi poguessin accedir, com finalment ha passat.

El portaveu del govern valencià, Vicent Rambla, ha qualificat d'anàrquica la concentració promoguda per Acció Cultural i ha criticat els partits de l'oposició per haver-la secundada.

Negociacions

Des de la Generalitat de Catalunya el conseller Joan Manuel Treserras va fer ahir una crida al seu homòleg valencià, el conseller Vicent Rambla, perquè no fes el tancament. En declaracions a VilaWeb (podeu escoltar-les en mp3) el conseller va manifestar-se convençut que la via negociadora tiraria endavant i que a la fi no hi hauria tancament.