Els rectors es reuneixen amb Huguet i li reclamen interlocució i direcció

  • El conseller admet que calen més esforços per a atendre les necessitats de les universitats

VilaWeb
Redacció
26.04.2007 - 16:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha escoltat avui els representants de les universitats, preocupats per la retallada de pressupost i per la desaparició del DURSI. Al final de la reunió Huguet ha reiterat que les àrees d’Universitat i d’Empresa havien d’anar juntes, però que calia ‘un esforç suplementari per a tancar, amb dignitat, les necessitats de les universitats’. Els rectors, en canvi, reclamen interlocució i direcció al govern.En un comunicat fet públic avui a la tarda, els rectors de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) reiteren que el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa es troba en una situació d’inestabilitat preocupant. Per l’ACUP, la desaparició del DURSI i la pèrdua de pes polític dels àmbits que aixoplugava, fan encara més necessària una interlocució i una direcció clares del govern.

Entre les preocupacions que l’ACUP ha manifestat al conseller hi ha les relatives a l’adaptació a l’espai europeu d’educació superior, al Pla Plurianual d’Inversions, al finançament, a la política científica i de transferència tecnològica, a la política de personal docent i investigador, a la legislació en matèria d’universitats i recerca, i als pactes nacionals de recerca i d’educació superior.

Comissions de treball

Per millorar el diàleg amb les universitats la conselleria va anunciar la constitució de set comissions de treball: de política de personal, política científica, innovació, adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior, model de finançament, infrastructures i avaluació.

Per la comissionada d’Universitats, Blanca Palmada (que creu que el conflicte amb els rectors s’ha magnificat), aquestes comissions han de servir per recuperar el ‘retard històric’ que afecta les universitats.

Setmanes de tensió

La relació entre els rectors i el conseller s’ha tibat aquestes últimes setmanes fins al punt que els responsables de les universitats van traslladar el malestar al president, José Montilla, i li van demanar una reunió urgent amb Huguet.

El conflicte amb els rectors ha tingut conseqüències a l’entorn directe d’Huguet. Fa dues setmanes va dimitir el director general d’Universitats, crític amb la comissionada Blanca Palmada, i el director general de Recerca. A sobre, el conseller ha anunciat que aquest mes de maig faria dos canvis més en l’organigrama del departament. Aquest conflicte va ser un dels punts centrals de la reunió del consell executiu de dimarts, en què alguns membres del govern van fer retrets a Huguet.

Enllaços
Document de l’ACUP fet públic avui.
Fòrum i enquesta de VilaWeb: Els rectors de les universitats catalanes estan queixosos. Creieu que tenen raó?
Web de l’àrea d’Universitats del macrodepartament que dirigeix Huguet.
Arxiu de VilaWeb: Els rectors expressen a Montilla el malestar per la gestió d’Huguet (18-4-2007).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any