Notícies

Dimecres  25.04.2007  09:50

Mas es confessa perplex per les crítiques de Maragall a la reforma de l'estatut

L'ex-president diu que l'esforç no ha valgut la pena · VilaWeb us ofereix en pdf l'entrevista de les declaracions

Men?ame
 

Els partits polítics catalans han reaccionat avui al matí a les declaracions de Pasqual Maragall sobre l'estatut, publicades pel diari Europa, òrgan oficial del partit italià la Margarita. En l'entrevista (pdf) diu Maragall que fou un error d'haver impulsat el nou estatut sense haver reformat abans la constitució espanyola i que no ha valgut la pena l'esforç que s'hi va esmerçar. Artur Mas s'ha declarat perplex per les declaracions de qui fou un dels principals impulsors del text.

Per Mas era molt més difícil que el PP i el PSOE es posessin d'acord per a canviar la constitució que no pas que s'aprovés un nou estatut de Catalunya, i és el partit de Maragall qui entrebanca el desplegament del nou estatut. Fet i fet, ha dit que no trobava sentit a les paraules de l'ex-president.

Pel PSC, el diputat Joan Ferran ha recalcat que les declaracions de Maragall eren personals i que no les compartia. En canvi, el republicà Joan Ridao ha dit que opinava igual que l'ex-president.

Qui no ha volgut referir-se a les declaracions de Maragall ha estat el president José Montilla. Ha esquivat les preguntes dels periodistes dient que no s'havia de mirar al passat i que l'única cosa important era el desplegament de l'estatut.

Provisionalitat

En l'entrevista al diari italià, Maragall lamenta la situació de provisionalitat del text, sobre el qual hi ha set recursos d'inconstitucionalitat pendents.

'Em penso que vam cometre un error: impulsar la reforma de l'estatut per comptes de reformar la constitució. La reforma de la constitució era impossible? Sí, probablement, però la de l'estatut també ha resultat impossible, perquè ara és vigent però sols provisionalment, pel recurs al Tribunal Constitucional', comenta Maragall.