Satisfacció dels partits per la denegació del tancament de TV3

  • La jutgessa desestima la petició del govern de Camps de tancar el repetidor del Mondúver perquè vulneraria drets fonamentals

VilaWeb
Redacció
25.04.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compromís pel País Valencià, CiU i Esquerra han expressat públicament la satisfacció per la decisió (pdf) de la jutgessa de contenciós administratiu de València, que ha denegat al govern de Camps l’ordre de tancament del repetidor del Mondúver per a les emissions de TV3. Tots subscriuen els arguments de la jutgessa, per a qui el tancament és una mesura del tot desproporcionada, car vulneraria el dret fonamental dels ciutadans de rebre informació.La jutgessa també ha argumentat que TV3 no danyava l’interès públic, perquè era una televisió pública del tot legal: ‘No afecta l’emissió d’una televisió clandestina, ni l’explotació d’una televisió no autoritzada, amb tecnologia digital terrestre; sinó la transmissió de les emissions d’una televisió pública autonòmica’.

Així, doncs, avui el govern no podrà dur a terme el tancament, com volia, del repetidor de Mondúver, on Acció Cultural havia convocat una concentració de protesta a les vuit del matí. El president de l’entitat, Eliseu Climent, l’ha desconvocada. Ara, si el govern vol persistir en la via judicial per tancar els repetidors de TV3, encara pot presentar un recurs contra la resolució de la jutgessa.

També ahir es va saber que el jutjat contenciós administratiu número 3 d’Alacant havia concedit a la Generalitat l’autorització per a tancar el repetidor de la Carrasqueta, segons que informa Europa Press. Segons ha informat Acció Cultura, l’acte judicial va ser comunicada a les parts el 17 d’abril i dóna deu dies per a efectuar el tancament.

La reciprocitat

Mentrestant, el govern de Catalunya i el del País Valencià negocien un possible acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9. El conseller de Mitjans de Comunicació català, Joan Manuel Tresserras, tenia previst de comunicar ahir a la tarda al seu homòleg valencià, Vicent Rambla, la predisposició del govern espanyol a cercar una solució tècnica que la permeti. Però no s’ha dit si la conversa s’havia fet.

El govern valencià ha posat dues condicions a la reciprocitat. N’és una que el Ministeri d’Indústria espanyol hi intervingui per habilitar l’espai radioelèctic necessari. La segona és que TV3 deixi d’utilitzar la denominació País Valencià, cosa que de moment no accepta el govern de Catalunya.

Enllaços
Sentència (pdf, 1Mb) de la jutgessa que denega al govern valencià l’ordre de tancament del repetidor del Mondúver.
Petició que va fer el govern pel tancament: Pàgina 1 i 2.
VilaWeb TV: ‘Valencians amb TV3’ (especial amb tots els vídeos) I La Federació Llull reclama que TV3 es pugui veure arreu del país.
Comunicats d’entitats contra el tancament de TV3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any