Òmnium Badalona lliura els seus premis literaris

VilaWeb
Redacció
23.04.2007 - 17:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A la vigília de Sant Jordi, més de 100 persones s’han aplegat a la sala del Refugi de la plaça de la Vila, a Badalona, per participar en el lliurament dels premis literaris Òmnium Cultural de Badalona. En aquesta edició, ha destacat la participació de les obres de persones de fora Badalona.Entre les obres destacades pel jurat format per Valentí Soler, Imma Casals, Marta Jarque i Maria Teresa Fernàndez i Lurdes Estévez n’hi havia de persones de Lluçà, Tarragona, Igualada o Barcelona. L’obertura del concurs a l’àmbit dels Països Catalans ha estat destacada pel president de l’entitat, Oriol Lladó, el qual, d’altra banda, ha valorat també que el canvi d’emplaçament temporal dels lletraaddictes –del maig a l’abril– també havia estat satisfactori. Prova d’aquest fet ha estat que el lliurament d’aquest any ha estat el més concorregut de tots els celebrats fins ara.

En el grup d’adults, Vicenç Ambrós, de Lluçà, s’ha endut els primers premis en les categories de poesia i narrativa per ‘Pròxim Orient’ i ‘El vestit jaqueta de Julieta Valls’, respectivament. Cristian Romero, de les escoles Maria Ward, ha obtingut el primer premi en poesia en la categoria dels més joves per ‘Brevari d’un malson’ i Enric Luque, de l’escola Amor de Diós, el primer en narrativa per ‘Temps mort’.

Per altra banda, en la categoria de minicontes han estat seleccionats tres contes. El jurat, format per Joan Serra, Carme Yus, Neus Ronda, Laura Garcia i Blanca Sala, ha destacat ‘L’amor Impossible’, de Paco Rojas per la seva càrrega d’il·lusió; ‘Soledat’, de Joan Seus, per recollir l’essència del miniconte i la ‘Sireneta i el grumet’ de Jordi Lleal, com a miniconte-balada.

Totes les obres guanyadores i finalistes seran editades en un llibre, que es presentarà l’any vinent.

Enllaços
Òmnium Cultural: Notícia ampliada i vídeo

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any