Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  23.04.2007  06:00

Sarkozy guanya a França i a Catalunya Nord

Es disputarà amb Royal la segona tanda

Men?ame
 

Nicolas Sarkozy ha guanyat la primera tanda de les presidencials franceses, tant a Catalunya Nord com al conjunt de l'estat. Ha superat de quatre punts la candidata socialista Ségolène Royal, amb la qual disputarà, el dia 6 de maig, la segona tanda. François Bayrou ha obtingut el 18% dels vots, que seran determinants a l'hora d'elegir president. Le Pen ha restat lluny de les expectatives, en una participació rècord: 86%.

Tant Sarkozy com Royal han fet una crida per a atreure el vot de les candidatures menors. Tots els partits de l'esquerra han cridat a votar Royal o a 'aturar Sarkozy'. Bayrou, en canvi, no ha donat cap indicació de vot als seus seguidors i tot fa pensar que la segona tanda de campanya serà una cursa per a sumar el més gran nombre possible de vots centristes. Si François Bayrou ha obtingut el 18% dels vots, Jean-Marie Le Pen ha obtingut l'11,5%, lluny de les seves expectatives.

A Catalunya Nord la victòria de Sarkozy sobre Royal ha estat més contundent: 32% dels vots contra 24%. A Perpinyà també s'ha imposat Sarkozy i Bayrou ha superat de poc Le Pen, que al conjunt de Catalunya Nord ha superat justet el candidat centrista.