Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.04.2007  15:45

Dirigents d'EUiA, socis d'ICV, exigeixen a Saura l'alliberament de Núria Pòrtulas

Signen un manifest crític amb l'actuació del departament d'Interior

Men?ame
 

Membres del Consell Nacional d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i antics dirigents del partit s'han afegit a les veus que reclamen l'alliberament immediat de Núria Pòrtulas, la noia de Sarrià de Ter empresonada per suposats vincles amb grups anarquistes. La posició d'EUiA és especialment significativa perquè la formació és sòcia d'ICV, partit que té a les seves mans el departament d'Interior i la gestió dels mossos d'esquadra, amb Joan Saura al capdavant.

Enmig d'un clima pre-electoral, EUiA s'ha volgut distanciar clarament d'ICV i ha acusat els ecosocialistes de caure en la lògica de la 'repressió preventiva' i d'acatar la llei anti-terrorista que sempre havien criticat quan no eren al govern. EUiA, tal com ja van fer Els Verds fa alguns dies, han recordat al conseller d'Interior, Joan Saura, que Núria Pòrtulas va ser detinguda el 7 de febrer (pels mossos d'esquadra) i empresonada (per ordre de l'Audiència Nacional espanyola) sense proves que la inculpin.

EUiA ha fet públic un manifest signat per una trentena de membres del Consell Nacional i una desena d'antics dirigents, com l'ex-coordinador general, Toni Luchetti.

Més accions de suport

Els estudiants de la Universitat Pompeu Fabra també han fet un acte avui de suport a Núria Pòrtulas i n'han reclamat l'alliberament (segona fotografia). L'acció s'ha fet aquest migdia coincidint amb la visita del diputat d'ICV al Congrés, Joan Herrera. Els estudiants han fet públic aquest manifest.