Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  18.04.2007  21:13

Dimiteix el director general d'Universitats

El conseller Huguet confirma la renúncia i anuncia més canvis al departament · La dimissió, en un clima de malestar dels rectors

Men?ame
 

Josep Anton Ferré, director general d'Universitats, ha anunciat als rectors de la universitats catalanes que dimitia, i els ho ha anunciat amb una carta que els ha enviat avui a la tarda. En aquesta carta manifesta que les discrepàncies amb la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, fan impossible la seva feina. El conseller d'Universitats, Josep Huguet, ha confirmar avui al vespre al Parlament la dimissió de Ferré.

Huguet també ha anunciat que d'ací a dues setmanes o tres hi hauria ben bé dos canvis més. Segons que ha dit, la remodelació del departament pot afectar el Consorci de Transferència de Coneixement (CTC) i la Fundació Catalana de Recerca.

Malestar dels rectors

L'anunci de la dimissió del director general d'Universitats s'escau en un dia marcat per les crítiques dels rectors. Aquests es queixen del tracte que dóna a les universitats el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, la constitució del qual ja van criticar. Aquestes darreres setmanes la situació s'ha agreujat perquè el departament ha fet saber a les universitats que reduiria substancialment els diners que en principi tenien adjudicats.

El conseller Huguet ha explicat al parlament que la reducció s'imposava perquè les expectatives havien estat massa altes. En resposta a les crítiques per la desaparició del DURSI, ha dit que el seu departament en seguia el model.