Dimiteix el director general d’Universitats

  • El conseller Huguet confirma la renúncia i anuncia més canvis al departament · La dimissió, en un clima de malestar dels rectors

VilaWeb
Redacció
18.04.2007 - 21:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Anton Ferré, director general d’Universitats, ha anunciat als rectors de la universitats catalanes que dimitia, i els ho ha anunciat amb una carta que els ha enviat avui a la tarda. En aquesta carta manifesta que les discrepàncies amb la comissionada d’Universitats, Blanca Palmada, fan impossible la seva feina. El conseller d’Universitats, Josep Huguet, ha confirmar avui al vespre al Parlament la dimissió de Ferré.Huguet també ha anunciat que d’ací a dues setmanes o tres hi hauria ben bé dos canvis més. Segons que ha dit, la remodelació del departament pot afectar el Consorci de Transferència de Coneixement (CTC) i la Fundació Catalana de Recerca.

Malestar dels rectors

L’anunci de la dimissió del director general d’Universitats s’escau en un dia marcat per les crítiques dels rectors. Aquests es queixen del tracte que dóna a les universitats el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa, la constitució del qual ja van criticar. Aquestes darreres setmanes la situació s’ha agreujat perquè el departament ha fet saber a les universitats que reduiria substancialment els diners que en principi tenien adjudicats.

El conseller Huguet ha explicat al parlament que la reducció s’imposava perquè les expectatives havien estat massa altes. En resposta a les crítiques per la desaparició del DURSI, ha dit que el seu departament en seguia el model.

Enllaços
Web del departament d’Innovació, Universitats i Empresa.
Notícia relacionada: Els rectors expressen a Montilla el malestar per la gestió d’Huguet.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any