Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  18.04.2007  08:19

Els rectors expressen a Montilla el malestar per la gestió d'Huguet

Critiquen que el govern rebaixi substancialment la inversió prevista per a universitats

Men?ame
 

La relació entre els rectors de les universitats catalanes i el govern s'ha tibat aquestes últimes setmanes. El president José Montilla ha parlat amb alguns dels rectors, que li han expressat el malestar per la retallada del pressupost destinat a universitats dels dos anys vinents i per la gestió de Josep Huguet al capdavant d'un macrodepartament del qual recelen des del principi. Els rectors demanen una entrevista urgent amb Huguet per fer-li arribar aquestes preocupacions.

Els diners que el govern destina ara a les universitats són molt menys que no els que s'havien pactat fa mesos; en alguns casos, la meitat menys. La situació és especialment complicada per a les universitats públiques grans, com la UAB, que es troben amb greus dificultats de finançament.

La relació entre els rectors i el govern ha estat complexa des del principi del mandat, perquè els rectors van desaprovar la desaparició del DURSI. L'antic Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació fou desmantellat pel bipartit PSC-ICV, quan Esquerra fou foragitada del govern. Aleshores el PSC va fer dependre Universitats d'Educació, i la mateixa dependència (defensada encara per Montilla) volia mantenir al nou govern. Però la pugna negociadora, la va guanyar ERC, que va incloure Universitat i Recerca al macrodepartament d'Innovació, Universitats i Empresa que dirigeix Josep Huguet, inclusió que els rectors van criticar. Després hi ha hagut topades sobre la política universitària dins el departament, particularment entre l'entorn del conseller i la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada.