La Federació Llull farà un estudi sobre la difusió de les televisions en català a tot el país

  • Diu que no n'hi ha pas prou amb acords de reciprocitat · VilaWeb TV ofereix un vídeo amb imatges de l'acte

VilaWeb
Redacció
18.04.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Federació Llull, formada per Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, farà un estudi sobre l’espai radioelèctric que tingui en compte l’arribada de totes les televisions en català a tot el país. Ho va anunciar ahir al vespre el president d’ACPV, Eliseu Climent, durant l’acte que la Federació va fer a Barcelona (vegeu vídeo). Totes tres institucions volen garantida la presència del català a tot el territori.L’estudi, segons que va explicar Climent, s’enviarà a tots els partits. A l’acte, hi van participar Mercè Teodoro, advocadessa d’ACPV; Jaume Mateu, president d’OCB i Jordi Porta, president d’Òmnium; Salvador Cardús, professor de la UAB i Vicent Partal, director de VilaWeb. Hi van assistir molts representants socials i polítics, com Xavier Trias (CiU), Joan Ferran (PSC), Joan Ridao (ERC) i Dolors Camats (ICV).

La Federació també va exigir que s’arxivés l’expedient sancionador contra ACPV. El tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià s’ha anunciat per al 25 d’abril, després de més vint anys d’emissions. És per això que ACPV ha convocat una concentració al repetidor de Mondúver (Xeresa, la Safor) per a aquell mateix dia a les vuit del matí.

Protesta contra Clos

També ahir un grup de militants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i de més organitzacions de l’esquerra independentista de València van protestar pel possible tancament de TV3 al País Valencià davant el ministre d’Indústria, Joan Clos, que va visitar l’edifici històric de la Universitat de València.

Davant Clos, els manifestants van desplegar una pancarta amb el lema ‘Clos: la teua passivitat és complicitat. Al País Valencià, no al tancament de TV3’. Tots van recordar els acords verbals del ministre d’Indústria anterior, José Montilla, amb Acció Cultural del País Valencià per a garantir la recepció de TV3 al País Valencià.

Enllaços
VilaWeb TV: imatges de de l’acte de la Federació Llull fet a Barcelona.
Arxiu de VilaWeb TV: Valencians amb TV3.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any