Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  17.04.2007  21:00

La Federació Llull reclama que les televisions en català es vegin per tot el país

Farà un estudi radioelèctric sobre el cas i el farà arribar a tots els partits

Men?ame
 

La Federació Llull, formada per Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear, ha demanat avui al vespre, en un acte, que l'acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9 es fes pensant en un espai comú de comunicació, perquè totes les televisions en català arribessin a tot l'àmbit lingüístic (vegeu vídeo). A l'acte, fet a la Fundació Tàpies de Barcelona, hi han assistit força representants socials i polítics.

El president d'ACPV, Eliseu Climent, ha recordat els cinc intents de clausura de TV3 des que emet al País Valencià i ha anunciat que la Federació Llull redactaria un pla radioelèctric, que faria arribar a tots els partits, per a garantir la recepció de totes les televisions en català des de tot el territori. El sociòleg Salvador Cardús i el director de VilaWeb, Vicent Partal, també han posat l'accent en la necessitat de garantir la presència de les televisions catalanes a tots els punts del país. També han intervingut en l'acte Mercè Teodoro, advocadessa d'ACPV; Jaume Mateu, president d'OCB i Jordi Porta, president d'Òmnium.

Entre els assistents hi havia Xavier Trias (CiU), Joan Ferran (PSC), Joan Ridao (ERC) i Dolors Camats (ICV).

Cautela

Per molt que l'executiu valencià hagi obert converses amb la Generalitat de Catalunya sobre un possible acord de reciprocitat, la Federació Llull aconsella d'anar amb cura, perquè encara no s'ha signat l'acord, ni s'ha arxivat l'expedient de sanció, que preveu una multa d'un milió d'euros. La Federació Llull també vol que es garanteixi el manteniment dels quatre canals de Televisió de Catalunya (TV3, Canal 33, 3/24 i 300) i que se'n millorin les condicions d'emissió a les Illes Balears.

El tancament dels repetidors de TV3 al País Valencià és anunciat per al 25 d'abril, després de més vint anys d'emissions. És per això que ACPV ha convocat una concentració al repetidor de Mondúver (Xeresa, la Safor) per al mateix dia a les vuit del matí.

Protesta contra Clos

Just avui un grup de militants del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i de més organitzacions de l'esquerra independentista de València han protestat pel possible tancament de TV3 al País Valencià davant el ministre d'Indústria, Joan Clos, que visitava l'edifici històric de la Universitat de València.

Davant Clos, els manifestants han desplegat una pancarta amb el lema 'Clos: la teua passivitat és complicitat. Al País Valencià, no al tancament de TV3'. Tots han recordat els acords verbals del ministre d'Indústria anterior, José Montilla, amb Acció Cultural del País Valencià per a garantir la recepció de TV3 al País Valencià.

Men?ame