Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  11.04.2007  06:00

Lleida signa un conveni amb Fon per a potenciar una xarxa wi-fi

Men?ame
 

El paer de Lleida, Àngel Ros, i el president de Fon, Martin Varsavsky, han signat un acord (foto) per a promoure l'ús del wi-fi a la ciutat a través de la xarxa Fon. Els routers de l'empresa Fon, anomenats 'foneres', permeten que cada usuari comparteixi el seu punt de connexió wi-fi en canvi dels punts de connexió de tots els altres usuaris. D'aquesta manera es poden connectar a internet gratuïtament sempre que tinguin la cobertura d'una 'fonera'.

Amb el conveni la Paeria de Lleida compta instal·lar 'foneres' a cent cinquanta instal·lacions municipals i regalar-ne mil als assistents de la Lleida Lan Party de final de mes. De moment, segons que diu Martin Varsavsky al seu bloc, ja n'hi ha una quarantena d'instal·lades. La idea és d'aconseguir una 'fonera' per cada cent habitants i que sigui possible de connectar-se a internet a través de la xarxa Fon gairebé des de qualsevol lloc de la ciutat.

Tot i que és una comunitat tancada que únicament permet que es connectin de franc a internet els qui en són membres, els qui no ho son poden fer-ho pagant una petita taxa. A més, els qui no siguin membres de Fon podran connectar-se gratuïtament a qualsevol servei de la pàgina de la Paeria, com ara consultar informació sobre els monuments històrics de la ciutat, cercar restaurants o botigues, fer tràmits municipals, etc.