CiU de Vic ha presentat oficialment el seu alcaldable i la número 2 de la llista

  • Josep Maria Vila d'Abadal va ser presentat com a l'alcaldable de CiU el dijous passat i aquest dilluns s'ha donat a conèixer que Anna Erra Solà serà el número 2

VilaWeb
Redacció
03.04.2007 - 14:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dijous passat, es va celebrar l’acte de presentació del candidat a l’alcaldia de Vic de Convergència i Unió, Josep Maria Vila d’Abadal i Serra. L’acte es va fer al local d’Unió, al carrer Sant Just, després de varis dies d’incertesa al voltant de qui seria el successor de Jacint Codina. Aquest dilluns al local de CiU, al carrer Morgades, s’ha fet la presentació del número 2 de la llista, Anna Erra Solà.En la seva presentació, Vila d’Abadal va manifestar que estava molt il·lusionat de presentar-se a l’alcaldia de Vic i va elogiar la gestió dels diferents equips de CiU que des de 1979 han governat la ciutat. Va fer un esment especial a Ramon Montanyà, primer alcalde de la democràcia, Pere Girbau, amb qui Vila d’Abadal va compartir vuit anys com a regidor de Medi Ambient, i a Jacint Codina, amb qui va coincidir al Consell Comarcal.

L’alcaldable va parlar de la necessitat de controlar el creixement de Vic, de l’oportunitat que representarà la redacció del Pla Municipal d’Ordenació Urbana per establir punts de trobada entre els ciutadans, i de convertir el riu en el gran parc urbà de la ciutat, per tal de cohesionar la part històrica amb el Remei i els nous pols de creixement.

Altres aspectes que va comentar durant la seva presentació van ser la sostenibilitat, l’educació i l’habitatge. Segons Vila d’Abadal, desenvolupar amb celeritat el Pla de Barris ha de ser, també, un punt crucial.

Finalment, es va referir a l’ideari nacionalista de la seva formació i es va definir com a nacionalista radical personalista, considerant que al centre de les seves polítiques sempre hi tenen en compte les persones.

Anna Erra, el segon nom de CiU

Nascuda al 1965 a la ciutat de Vic, Anna Erra és casada i mare de tres fills. Diplomada en professorat d’Educació General Bàsica i llicenciada en Geografia i Història, és professora de ciències socials a cursos de secundària i batxillerat, del Col•legi Sant Miquel dels Sants de Vic. L’Anna es va definir com a ‘novata’ en el món de la política, i va afegir que va acceptar la proposta perquè a més de creure en el projecte, se li ha respectat la voluntat política de presentar-se com a independent.

El projecte educatiu d’Erra busca fomentar l’educació de la joventut per fer-los actius i partícips de la ciutat, aconseguint una cohesió social que no exclogui ningú, evitant la marginació social d’alguns barris. També va esmentar la necessitat de no oblidar la formació permanent dels adults i de crear un ‘consell cívic de la ciutat’ que vetlli per la bona marxa d’aquest pla educatiu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any