Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  01.04.2007  18:00

ACPV veu bé les negociacions per aconseguir la reciprocitat, però hi afegeix un toc d'alerta

Sospita que el govern valencià voldrà exercir un control polític de TV3 · Castelló va reclamar ahir al carrer de poder veure TV3

Men?ame
 

Acció Cultural del País Valencià ha valorat positivament les negociacions obertes entre el govern català i el valencià per aconseguir un acord de reciprocitat entre TV3 i Canal 9. De tota manera, també ha alertat 'que el PP intentarà influir sobre la línia editorial de TV3', en referència a l'avís del conseller Vicent Rambla que l'acord només serà possible si TV3 es compromet a canviar la denominació de 'País Valencià' per l'oficial de 'Comunitat Valenciana'.

El coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, ha explicat que 'el PP valencià intentarà convertir aquest acord en un instrument de control polític de les emissions de TV3'.

Mobilitzacions

Acció Cultural ha anunciat que farà mobilitzacions amb el lema 'Salvem TV3, per la llibertat d'expressió'. L'entitat prepara un acte el 25 d'abril i una manifestació el 5 de maig. A més, ha enviat als ajuntaments de tot el país una proposta de moció perquè condemnin la clausura de les emissions. Un dels consistoris que l'ha subscrit és el de Cocentaina, on fins i tot el grup municipal del PP hi ha votat a favor. Acció Cultural ha rebut més de 50.000 adhesions particulars de suport.

Ahir al capvespre, més de 2.000 persones van participar en una concentració espontània a Castelló en favor de la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià. La convocatòria feta només a través de SMS i correu electrònic cridava a concentrar-se al davant de la Casa dels Caragols, seu de la delegació de la Generalitat Valenciana. Llegiu la crònica de la concentració, que va obligar a tallar el trànsit al carrer Major, a VilaWeb Castelló.

Josep Piqué

Per una altra banda ahir el dirigent del PP català Josep Piqué va parlar per primera vegada en públic sobre aquest tema i va dir que és 'indiscutible que TV3 ha d'emetre a la Comunitat Valenciana'. Les seves declaracions semblen confirmar el canvi d'actitud del PP envers les emissions de TV3, malgrat que encara no ha aturat el procés judicial del tancament.

Piqué també va tenir paraules de lloança per a l'actitud del conseller Tresserras, de qui va dir que tracta el tema 'amb serietat, rigor, sense demagògies i sense distribuir a priori responsabilitats que no toquen'. En canvi, el líder català del PP va criticar José Montilla i el va acusar d'haver deixat les emissions de TV3 'en una situació il·legal' al País Valencià quan era ministre d'Indústria del govern espanyol. 'Per poder concedir la llicència analògica a La Sexta, Montilla va haver de cercar espectre radioelèctric on fos i una de les coses que va fer va ser treure l'espai pel qual emetia TV3', va afirmar Piqué. El polític popular també va lamentar que a Catalunya no hi hagi ningú que hagi mostrat interès real per veure Canal 9.

Canvi de rumb

El govern valencià va obrir divendres per primera vegada la porta a un acord amb la Generalitat de Catalunya per la reciprocitat de les emissions de TV3 i Canal 9. El conseller Vicent Rambla va confirmar que s'han iniciat converses amb el conseller Joan Manuel Tresserras i va posar dues condicions: que TV3 abandoni la denominació País Valencià i que el govern espanyol habiliti l'espai radioelèctic necessari. Amb tot, el govern de Camps no ha aturat el procés judicial per a tancar les emissions el 25 d'abril. El govern valencià ha escollit la data del tres-centè aniversari de la batalla d'Almansa per a tancar el primer repetidor.

Men?ame