Notícies

Dilluns  02.04.2007  06:00

Unes obres a l'estació de Sants causaran restriccions nocturnes a cinc línies durant tres mesos

Campanya de protesta a internet contra el mal servei de rodalia de Renfe

Men?ame
 

Adif, l'empresa que administra les infrastructures ferroviàries, ha informat que avui comença a l'estació de Barcelona Sants una nova fase de les obres de reordenació de les vies per adaptar-les al pas del TAV. Això farà que, fins al mes de juny, cinc línies de rodalia (1, 2, 3, 4 i 10) quedin afectades entre les 22.25 i les 00.10. Renfe ha establert un pla alternatiu de transport amb autobús per als passatgers afectats.

Ahir, a primera hora del matí, unes altres obres que Adif feia a Sants van provocar retards de fins a quaranta minuts.

Campanya de protesta

Els múltiples retards i avaries que ha patit el servei de rodalia els darrers mesos han provocat una campanya a internet per fer arribar el malestar dels usuaris al ministeri espanyol de Foment, responsable de l'empresa ferroviària. El lema de la protesta, promoguda per l'Associació Catalana de Consumidors, és 'Ja n'hi ha prou de fer el burro'. La campanya propugna que el servei de rodalia es traspassi al govern català.

Pèrdues econòmiques

Un estudi de PIMEC, la patronal de petites i mitjanes empreses, va calcular fa poc què costen els retards de Renfe a l'economia catalana. Segons aquest estudi, els retards (deu minuts de mitjana) que afecten els 400.000 usuaris de la xarxa de rodalia fan perdre a les empreses 1.036.000 euros. Un altre estudi, realitzat per la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), va establir que els retards dels trens que van passar per Mataró els dos primers mesos de l'any van costar tretze milions i mig d'euros a les empreses, perquè cada treballador havia perdut, en aquests dos mesos, set hores de feina.