Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  27.03.2007  06:00

Els creacionistes reparteixen propaganda a professors de la UB

L'Atlas del Creacionisme l'han repartit ja en diverses universitats europees

Men?ame
 

Encara no se'n saben avenir. Deu professors de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona van rebre fa unes quantes setmanes 'Atles of Creacionisme', obra de Harun Yahya, pseudònim d’Adnan Oktar, el prolífic autor dels textos creacionistes turcs. És la primera vegada que el creacionisme, que nega l'evolució, arriba en una universitat del nostre país. L'obra és un luxós volum de gairebé vuit-centes pàgines a tot color, que ja han rebut professors de ciències d'algunes altres universitats europees.

La primera part del llibre conté informació científica, amb fotografies i il·lustracions de fòssils que els zoòlegs de la facultat consideren 'magnífiques'. La sorpresa sorgeix a les últimes tres-centes pàgines, quan el llibre nega l'evolució i fets comprovats científicament, i exposa que el món és obra de la creació divina. Entre més impertinències, afirma que els atemptats de l'11-S van ser obra de materialistes darwinistes.

El paquet rebut a la UB, enviat des de Düsseldorf per una companyia de transport alemanya i sense remitent, contenia deu volums adreçats a professors dels departaments de microbiologia, genètica, bioquímica, biologia vegetal i biologia cel·lular, i uns quants dies abans n'havia rebut un la biblioteca de la facultat.