Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  26.03.2007  08:35

Ibarretxe reivindica el dret de reunir-se amb Batasuna per trobar solucions

Dues mil persones li han donat suport quan ha arribat al tribunal

Men?ame
 

El cap del govern basc, Juan José Ibarretxe, ha declarat avui una altra vegada al Tribunal Superior de Justícia basc, imputat per haver-se reunit amb representants de Batasuna, el 22 de gener. Unes dues mil persones s'han concentrat al davant del tribunal per donar suport a Ibarretxe, qui, després de declarar durant mitja hora, ha reivindicat el dret de reunir-se amb Batasuna per poder trobar solucions al conflicte basc, i ha dit que ho tornaria a fer.

Ibarretxe també ha dit que l'acció política del president basc es podia controlar, però que s'havia de fer en una seu parlamentària i no pas en una de penal.

Abans d'Ibarretxe han comparegut els dirigents de Batasuna Arnaldo Otegi i Rufi Etxeberria.

Aquesta és la segona vegada que Ibarretxe compareix davant del jutge. La primera fou el 31 de gener passat. Aleshores, va demanar que s'arxivés la causa i va reivindicar el diàleg com al camí que cal seguir per assolir la pau. En aquest sentit, va dir que es tornaria a reunir-se amb Batasuna si això hagués d'ajudar a resoldre el conflicte.