Carretero critica que Carod i Puigcercós siguin tots dos al govern

  • ERC exigeix a Clos que compleixi el pacte amb Acció Cultural i impideixi el tancament de TV3

VilaWeb
Redacció
24.03.2007 - 18:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Joan Carretero, impulsor de Reagrupament.Cat, va exposar ahir les crítiques a la direcció d’Esquerra Republicana en un Consell Nacional crispat però que, segons va dir a VilaWeb, va valorar positivament perquè feia molts anys que no s’hi feia cap debat en profunditat. Carretero va dir que esperava que la direcció d’ERC reflexionés, però la portaveu de Reagrupament.cat Rut Carandell creu que la direcció del partit els ha sentit, però no els ha escoltat.Al Consell Nacional d’ahir doncs, Carretero va qüestionar que Carod-Rovira i Joan Puigcercós, els principals dirigents del partit, fossin al govern de Catalunya, cosa que els podria impedir de treballar adequadament per al partit, perquè la feina del dia a dia els podria fer oblidar l’objectiu final d’Esquerra. Per la seva banda, Carandell va preguntar a Carod-Rovira quina seria l’actuació d’ERC dins del govern si finalment es tombés judicialment l’estatut però, segons va dir a VilaWeb, no va rebre cap resposta.

L’ex-conseller no participava en un Consell des de l’abril de l’any passat i la cúpula republicana el va emplaçar a fer-ho per a posar de manifest les discrepàncies ideològiques que l’havien dut a impulsar Reagrupament.Cat. Ahir al migdia doncs, va fer un discurs de vint minuts al Consell, precedit per intervencions de Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós. Segons Carandell, la intervenció de Puigcercós va mantenir un to força crispat, mentre que la de Carod-Rovira va ser més relaxada. Tots dos van demanar a Carretero que fos lleial al partit i que treballés per a les eleccions municipals. De fet, Carretero ja havia dit que Reagrupament.Cat no faria cap més acte públic fins després de les eleccions perquè ara calia dedicar tots els esforços a aconseguir una bona representació als ajuntaments.

Puigcercós va dir, en una conferència de premsa posterior al Consell Nacional, que ja era hora que Joan Carretero s’expressés en un dels òrgans de direcció del partit, perquè fins ara l’únic que en sabien era a través dels mitjans de comunicació. Això sí, també va valorar positivament el debat, que va qualificar de constructiu. Al Consell Nacional també es van aprovar dues resolucions, l’una que demana el desplegament eficient de l’estatut. L’altra condemna el tancament de TV3 al País Valencià i el qualifica d’agressió a la llengua, però no anuncia cap actuació concreta per evitar-ho. Reclama al ministre d’Indústria que compleixi l’acord al qual va arribar el ministeri amb Acció Cultural del País Valencià sobre el canals digitals de la Corporació.

Reagrupament.Cat

Reagrupament.Cat vol constituir-se com a corrent intern d’ERC després de les eleccions municipals. La portaveu Rut Carandell ha dit a VilaWeb que ja havien recollit 560 firmes de militants i que el col·lectiu creixia de forma constant i imparable. De fet, Carandell afirma que, al final, serà hegemònic dins del partit ‘i serà la direcció d’ERC qui haurà de crear un corrent intern’.

Carandell va retreure abans d’ahir a la direcció d’ERC que no volgués assumir que dins del partit hi havia discrepàncies ideològiques. I és que, segons va dir ahir el dirigent Xavier Vendrell, les discrepàncies dins d’ERC només són formals. Segons Vendrell, el que separa Carretero amb la direcció del partit és que el primer vol que ERC tingui ‘actituds estridents’ dins del govern.

Enllaços
Últim comunicat de Reagrupament.Cat.
Esquerra.cat: Esquerra celebra que per fi Carretero s’expressi on toca.
Esquerra.cat: El Consell Nacional aprova dues propostes de resolució.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any