Deu maneres de dir adéu a Lluís Llach

  • El cantant fa avui el primer dels dos concerts de comiat a Verges

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.03.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lluís Llach fa, avui al vespre, el primer concert de comiat al poble de la seva infantesa, Verges. Llach, que ahir va explicar que se sent ‘superat’ pels esdeveniments dels darrers dies, actuarà en un gran envelat (fotografia inferior), situat darrere el camp de futbol (mapa). A la platea hi caben 3.200 espectadors i a la graderia, 1.900. Les entrades d’aquest concert i del de demà es van exhaurir ràpidament. VilaWeb proposa als seguidors de Lluís Llach deu maneres de dir-li adéu.1. Llegir l’entrevista que li va fer Xevi Planas al suplement Presència del 2 de març.

2. Mirar aquest vídeo amb imatges històriques dels anys seixanta al so de ‘L’estaca’.

3. Comprar la revista Enderrock d’aquest mes, que inclou un disc inèdit amb quatre temes d’un recital que van fer Lluís Llach i Pascal Comelade l’any 2004 a Figueres.

4. Rememorar la interpretació de la cançó ‘Laura’ en el recordat concert de Llach al Camp Nou, el juliol del 1985, en què la guitarrista Laura Almerich es va emocionar i va haver de deixar de tocar.

5. Llegir l’entrevista que li fa Núria Cadenes i la resta d’articles (aquests darrers, no accessibles en línia) a la revista El Temps d’aquesta setmana, que li dedica la portada amb el títol ‘Si em dius adéu’.

6. Passejar per la web oficial del cantant, que inclou un apartat multimèdia amb fotografies i vídeos.

7. Anar al cinema a veure ‘Llach, la revolta permanent’, un documental de Lluís Danés al voltant de l’assassinat de cinc obrers a Vitòria l’any 1976 i de la cançó ‘Campanades a morts’ que va fer Llach. Aquí podeu veure’n el tràiler.

8. Llegir algunes de les notícies sobre Lluís Llach que hi ha a l’arxiu de VilaWeb, entre les quals aquesta del Diari de l’Escola.

9. Desempolsegar la guitarra i cantar algunes de les seves cançons, moltes de les quals es poden trobar en aquesta pàgina, amb acords inclosos.

10. Mirar el vídeo humorístic que van fer al programa ‘Polònia’ de TV3, en què un imitador de Llach canta un himne que convidava a votar no al referèndum de l’estatut català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any