La Fira de Leipzig, primera prova de foc amb vista a Frankfurt

  • Fins el 25 de març s'hi faran una vintena d'actes al voltant de la literatura catalana

VilaWeb
Redacció
22.03.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fira del Llibre de Leipzig (Alemanya), que es fa del 22 al 25 de març, és la primera en què es presentarà un programa d’activitats literàries (presentacions de llibres, debats, recitals poètics), relacionat amb la cultura catalana, que enguany és la convidada d’honor de la Fira del Llibre de Frankfurt. Avui, Josep Bargalló, director de l’Institut Ramon Llull i Jürgen Boos, director de la Fira de Frankfurt, presentaran les grans línies del programa.A l’estand del Llull de Leipzig i en uns quants espais més de la fira, alguns autors hi presentaran llibres seus traduïts recentment a l’alemany: Maria Barbal (‘Pedra de tartera’), Empar Moliner (‘T’estimo si he begut’), Teresa Solana (‘Un crim imperfecte’), Emili Rosales (‘La ciutat invisible’), Miquel de Palol (‘El jardí dels Set Crepuscles’), Baltasar Porcel (‘Cavalls cap a la fosca’), Eduard Màrquez (‘El silenci dels arbres’, de què es llegiran fragments) i Carles Batlle (‘Combat’, de què es farà una lectura dramatitzada).

De poesia hi haurà l’acte ‘La veu poètica de Montserrat Abelló’, l’actuació ‘Paraula de jazz’ amb el poeta Joan Margarit, i dos recitals: ‘Un tast de poesia catalana contemporània’, amb Montserrat Abelló, Margarida Ballester, Enric Sòria i Miquel de Palol, i ‘Recital amb els noves veus de la poesia catalana’, amb la participació d’Isidre Martínez Marzo, Teresa Colom, Gemma Gorga, Núria Martínez Vernis i Carles Rebassa.

També hi ha preparats debats i actes: ‘Les identitats culturals a l’Europa actual, amb l’assagista Gustau Muñoz i el sociòleg Detlev Claussen; el diàleg ‘Les relacions entre poesia i ciència’ amb el poeta i físic David Jou i el poeta Thomas Rosenlöcher; ‘Pla, Dalí, Gaudí’, amb la participació de l’editor Heinrich von Berenberg, el periodista Michael Ebmeyer i les traductores Kirsten Brandt i Theres Moser. Enric Sòria i Katja Lange-Müller conversaran sobre ‘L’art del dietari’. També es farà una lectura de fragments de l’obra de Mercè Rodoreda, amb una presentació de Thomas Brückner. I hi haurà un concert del grup de rumba catalana Sabor de Gràcia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any