L’hivern se’n va amb fort vent, neu i fred

  • S'han anul·lat nombroses connexions marítimes a les Balears · La neu complica la circulació de vehicles a les carreteres del nord

VilaWeb
Redacció
20.03.2007 - 07:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui és l’últim dia de l’hivern, que se’n va amb centenars de sortides dels bombers a tot el país pels desperfectes causats pel fort vent, una quinzena de carreteres del nord afectades per la neu, unes quantes connexions marítimes anul·lades a les Illes Balears i un descens significatiu de les temperatures. El fred i el vent continuaran durant les pròximes hores: el Meteocat ha emès diversos avisos per les nevades, pel mal estat de la mar i pel temporal de vent.Les temperatures no pujaran dels cinc graus al Pirineu i de catorze al litoral i prelitoral. La nevada afecta també la circulació de vehicles a la zona del Pirineu, i hi ha activat el pla Neucat a nou comarques.

Els pagesos temen que, hores d’ara, amb molts arbres fruiters en ple procés de floració, la collita d’enguany es pugui perdre.

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències de les Balears va alertar ahir que durant els pròxims dies el temporal també afectaria l’arxipèlag, amb vents de fins a vuitanta quilòmetres per hora i neu per sobre dels sis-cents metres. Per causa del fort vent i el mal estat del mar (maregassa), el vaixell Milenium de la companyia Acciona no ha pogut sortir avui al matí del port d’Eivissa. El mal temps també ha fet suspendre la sortida del Ramon Llull de Baleària que fa el trajecte Dénia-Eivissa-Palma, el del Milenium II d’Acciona que fa l’Eivissa-Palma-Barcelona i ‘Mercedes del Mar’ d’Iscomar que fa l’itineraria València-Palma.

Al País Valencià, el vent va alterar un xic el darrer dia de les falles. La neu va començar a caure en alguns punts de la demarcació de Castelló, i avui podria nevar en cotes superiors als quatre-cents metres. Els termòmetres baixaran entre sis i dotze graus i el vent de més de setanta quilòmetres per hora augmentarà la sensació de fred.

A això cal afegir-hi uns quants incendis actius al País Valencià, atiats pel fort vent: a Torreblanca, que ha afectat el parc natural del Prat de Cabanes, i que encara no ha estat extingit; al Fondó d’Elx; a Guardamar; a Agre, i a Orpesa.

Enllaços
Predicció meteorològica: Oratge de VilaWeb, Meteocat, Oratgenet.
Estat del trànsit: Servei Català de Trànsit, Agència de Mobilitat d’Andorra i DGT.
Informació sobre les rutes marítimes: Aena, Acciona Transmediterranea, Baleària, Iscomar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any