L’alcalde de Vic, Jacint Codina, confirma que no optarà a la reelecció

  • L'estira i arronsa entre CDC i UCD per la llista de Vic encara continua

VilaWeb
Redacció
16.03.2007 - 09:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’alcalde de Vic, Jacint Codina (UDC), va comunicar dilluns a la nit als regidors que no es tornarà a presentar com a candidat de la federació a les eleccions municipals de maig, els va llegir la seva carta de renúncia i els va dir que ho anunciaria públicament aquest divendres. La decisió de Codina es va saber hores després que la direcció nacional d’Unió Democràtica de Catalunya li va demanar que acceptés la llista proposada per CDC o que deixés pas a un altre candidat.L’endemà, la cúpula d’UDC, després de saber la renúncia de Codina, declarava que aquest era l’únic candidat que presentaria i que si CDC no acceptava les condicions de Jacint Codina, Unió es retiraria de la llista.

D’aquesta manera, semblava descartat Josep Arimany, exdirector de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya i membre d’UDC, que en principi es perfilava com a possible candidat.

Dimecres, CDC es mantenia en la seva postura inicial i dijous Codina confirmava que la seva decisió de no presentar-se era ferma. Aleshores la direcció nacional d’UDC fa una altra giragonsa i després de lamentar la decisió de Codina, diu que treballarà per presentar la millor candidatura.

El procés d’elecció del candidat ha estat polèmic des d’un principi, ja que l’alcalde s’ha negat a acceptar els noms proposats per Convergència Democràtica de Catalunya perquè volia tenir-hi plena capacitat de decisió, com ja va fer a les municipals del 2003.

De tota manera, cap de les dues parts ha cedit i, ara, quan només queden tres mesos per a les municipals, CiU encara no té candidat a Vic.

Jacint Codina és alcalde de la ciutat des del 1995 i ha ocupat aquest càrrec durant tres legislatures, ha impulsat projectes com la recuperació de la Universitat de Vic i la integració urbana del ferrocarril amb el soterrament de la línia de Renfe. Entre 1991 i 1995, va ser president del Consell Comarcal d’Osona.

Aquesta és el text íntegre de la renúncia, datat el dilluns 12 de març:

NOTA PÚBLICA DE JACINT CODINA I PUJOLS

Escric aquesta nota per fer públic que he renunciat a encapçalar la candidatura de CiU per a les properes eleccions municipals. Es tracta d’una decisió lliure, serena, meditada i no gens fàcil de prendre. Hi he arribat per coherència amb el projecte de ciutat que des de fa anys defenso des de l’Ajuntament i també per coherència amb la manera que tinc d’entendre i de practicar la política.

Aquests darrers dies, un cop enllestits importants temes per Vic, he intentat conciliar una candidatura que garantís la continuïtat del projecte de ciutat, però malauradament això no ha estat possible. Per aquesta raó i per dignitat, i sobretot, per no confondre ni enganyar a ningú, estic íntimament convençut que el millor i el més honest que puc fer per la ciutat i per les persones que durant molts anys han donat suport a aquest projecte, és no presentar-me.

Arribats a aquest punt, només em resta agrair molt sincerament el suport rebut de molts vigatans i vigatanes al llarg dels darrers anys, així com demanar excuses per aquelles actituds o decisions que no hagin estat del seu agrat. A tots ells, els dic que el meu nord ha estat, i continuarà essent, la ciutat i les persones.

Igualment vull agrair les nombroses mostres de suport que tants ciutadans em fan arribar aquests darrers dies, tant personalment, com a través de companys i amics comuns, així com també el suport rebut des d’Unió Democràtica de Catalunya. A tots ells els vull dir que continuaré servint a la nostra ciutat des d’altres instàncies. Que no hagi estat possible fer-ho des de la política i des del nostre Ajuntament, en cap cas implica que no existeixin molts altres àmbits de compromís cívic amb les persones, amb la ciutat amb el bé comú i amb el país.

Jacint Codina i Pujols (12 de març de 2007).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any