Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  18.03.2007  06:00

Quatre mil persones ballen una sardana gegant al voltant de la Sagrada Família per protestar pel traçat del TGV

Avui fa cent vint-i-cinc anys que es va posar la primera pedra del temple

Men?ame
 

El moviment en contra del pas del Tren de Gran Velocitat per sota de la Sagrada Família ha convocat avui un acte espectacular per donar visibilitat a la seva oposició al projecte. Entre els que s'oposen a l'obra i que s'han agrupat en el Col·lectiu per un bon traçat del TGV hi ha un bon nombre de noms coneguts del món de la cultura i la societat civil, i també alguns polítics, com un dels fundadors de CDC, Espar Ticó, que és el cap visible del moviment.

L'acte d'avui ha consistit en una sardana amb quatre mil balladors que ha envoltat el temple de Gaudí, amb l'acompanyament musical de la Companyia Elèctrica Dharma, que hi ha interpretat una Santa Espina amb una mescla de sardana tradicional i rock. La data no s'ha escollit a l'atzar: avui fa cent vint-i-cinc anys que es va posar la primera pedra de la catedral.

Entre els personatges populars que donen suport al col·lectiu hi ha Raimon, el cardiòleg Valentí Fuster, Xavier Bru de Sala, Antoni Ros-Marbà, Albert Guinovart, Salvador Brotons, Josep Subirachs, Oriol Pi de Cabanyes, Francesc Vallverdú, l'empresari Carles Sumarroca, Carme Ruscalleda, Carles Gaig, Pere Tàpies, Daniel Giralt-Miracle, Sara Blasi, Alícia Girona, Montserrat Xiol, Ramon Tremosa, Josep Maria Ainaud de Lasarte, Josep Benet i Jaume Sobrequés.