Notícies

Dimecres  14.03.2007  06:00

La campanya per l'alliberament de Núria Pòrtulas ja ha aplegat més de tres mil signatures

Les lliuraran al Departament d'Interior · Avui també hi ha concentracions davant les seus d'ICV

Men?ame
 

En la campanya de suport a Núria Pòrtulas ja s'han recollit més de tres mil signatures que rubriquen el manifest, adreçat al conseller d'Interior, Joan Saura, que en demana l'alliberament. Els membres de la campanya les presentaran avui a les 17.00 a la delegació del govern de Girona. A més, hi ha convocada una concentració, a les 19.30, a la seu d'ICV de Girona i de Barcelona. Núria Pòrtulas és ara en una presó de Madrid.

Núria Pòrtulas és acusada de tenir vinculació amb grups anarquistes. Concretament, el jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Santiago Pedraz, l'acusa de pertànyer a una organització terrorista o de col·laborar-hi, encara que no de tenir explosius.

Pòrtulas és educadora social de Sarrià de Ter. Abans de la detenció, els mossos d'esquadra van escorcollar la casa okupada on s'estava, Can Rusc, i també el domicili dels seus pares. Després li van aplicar la llei antiterrorista i l'Audiència Nacional espanyola va imposar-li presó provisional a la presó madrilenya de Soto del Real.

Dissabte es farà una manifestació unitària a Barcelona per reclamar que l'alliberin.